Вирощування соняшника: повний посібник

Вирощування соняшника: повний посібник

06.04.23 15:13 15 384

Соняшники — це прості у вирощуванні рослини, які дають чудові квіти, що робить їх ідеальним вибором для кожного саду. Дізнайтеся, як виростити соняшник у наступній статті, щоб мати цю прекрасну рослину у своєму рослинному просторі. На https://tkagroseeds.com/pod-evrolaytning-clearfield/ ви можете придбати найкраще насіння соняшника.

Як виростити соняшник?

Для вирощування соняшнику потрібне сонячне місце, захищене від вітрів, а також добре дренований ґрунт. Вибирайте свій сорт з розумом, оскільки деякі соняшники досягають 50 см у висоту, а інші перевищують 3 метри. Розгляньте можливість висівати насіння в горщики з квітня і висаджувати їх, коли мине вся небезпека заморозків. Знайдіть час, щоб належним чином підготувати ґрунт і додати органіку в посадкову яму. Добре поливайте соняшники та підгодовуйте їх щотижня, щоб стимулювати ріст. Пам’ятайте про захист молодих рослин від слимаків і равликів.

Соняшник належить до популярних культур, які активно вирощуються у сільськогосподарській галузі. Але якщо не забезпечити соняшнику належний захист, досягти високої врожайності не вдасться. Якщо купити насіння соняшнику під євролайтінг, слід пам'ятати, що висота такої рослини досягає 160-180 см. Ступінь олійності насіння дорівнює близько 52%. Виходячи з таких показників, насіння користується попитом серед фермерів, які таким способом отримують вагомий дохід.

Коли вирощувати насіння соняшнику?

Насіння соняшнику найкраще висівати безпосередньо в сад (або у відкритий контейнер), коли мине ризик весняних заморозків і ґрунт прогріється щонайменше до 10°C. Не забудьте взяти до уваги регіон, де ви проживаєте. Тому посадку можна проводити з середини березня до середини червня залежно від клімату. Посадку можна проводити з середини березня до середини червня.

Де посадити соняшник?

Насамперед знайте, що соняшнику потрібне сонячне місце. Почніть із пошуку. Зверніть увагу, що соняшники найкраще ростуть під прямими сонячними променями протягом 6-8 годин на день. Для гарного цвітіння їм потрібні світло і тепло. По можливості висаджуйте соняшник у місці, захищеному від сильних вітрів, наприклад, уздовж паркану або біля будівлі.Виберіть місце з добре дренованим ґрунтом, де вода може витікати. У цих рослин довгі стрижневі корені, які потрібно розправляти. Щоб підготувати грядку, землю необхідно перекопати на глибину 60 см і ширину приблизно 90 см. Соняшник добре розвивається на слабокислому або слаболужному ґрунті (pH 6,0–7,5). Соняшнику потрібно 6-8 годин сонячного світла на день.

Соняшники – геліотропи. Це означає, що вони повертають свої квіти, щоб стежити за рухом сонця зі сходу на захід, а потім повертаються вночі обличчям до сходу, знову готові зустріти ранкове сонце. Геліотропізм виникає на ранніх стадіях, до того, як квітка стане важкою з насінням.Сьогодні існує багато сортів соняшників, тому обов’язково знайдеться той, який підійде вашому саду. Вибирайте між тими, які мають розгалужені або одиночні стебла, ті, які виробляють багато пилку для запилювачів, або ті, які не виробляють (ідеальні для букетів). Або виберіть ті, які залишаються маленькими, або ті, що підносяться над рештою саду, або ті, які дають їстівне насіння. Ці рослини повертають свої квіти вслід за рухом сонця зі сходу на захід.

Коли садити соняшник в грунт?

Коли соняшники проростуть, добре поливайте їх, поки вони не будуть готові до посадки в землю наприкінці травня. Підготуйте ґрунт, видаливши бур’яни та додавши велику кількість органіки. Посадіть соняшники на ту саму глибину, на якій вони були в контейнері. Добре полийте та підбийте рослини бамбуковою або іншою тростиною.

Дайте рослинам багато місця, особливо для низькорослих сортів, які розгалужуються. Робіть ряди на відстані приблизно 75 см один від одного. Майте на увазі, що легке внесення змішаних добрив під час посадки сприятиме росту міцних коренів, які захистять рослини від вітру.

Коли і як поливати соняшник?

Спочатку полийте навколо коренів, приблизно на відстані 8-10 см від рослини. Після того як рослина приживеться, поливайте її рясно, але нечасто, щоб сприяти глибокому вкоріненню. Майте на увазі, що рекомендується ретельно поливати рослини соняшнику раз на тиждень, якщо тільки погода не дуже волога або суха. Навіщо садити соняшник?Завдяки яскравому цвітінню, яке триває все літо, соняшник стійкий до спеки, шкідників і привабливий для запилювачів і птахів. З них виходять красиві зрізані квіти, а їх насіння (і олія) є джерелом здорової їжі. Квіти бувають різних кольорів (жовті, червоні, помаранчеві, темно-бордові, коричневі), але зазвичай вони яскраво-жовті з коричневою серединкою, яка росте у великі головки, наповнені насінням.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 42)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
IrinaKisulka - 06.04.23

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
archiefox - 06.04.23

Автор, а Вы в каком городе живете если не секрет?

аватар країна
Vlaaaad - 06.04.23

Не верю.

аватар країна
EverKun - 06.04.23

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
gwlldrdn - 06.04.23

Неймовірно гарно!

аватар країна
Dangerobey - 06.04.23

Мне понравилось!

аватар країна
Shiiiet - 06.04.23

Хорошая статья, узнал много нового!)

аватар країна
Vadik8 - 06.04.23

І правда креатив ... супер!

аватар країна
dotcomius - 06.04.23

Дуже пізнавально. Дякуємо.

аватар країна
moregore - 06.04.23

Ну жесть конечно…

аватар країна
CYBERFOG - 06.04.23

тема реально старая

аватар країна
Shef24 - 06.04.23

хороший розповідь, все розкладено по полицях

аватар країна
a_krup - 06.04.23

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
paul_over - 06.04.23

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
genrykor - 06.04.23

ну, нічо так ... в загальному.