У Рівненській області перед судом постане чоловік,який заробив 100 000 грн бюджетних коштів на посередництві

У Рівненській області перед судом постане чоловік,який заробив 100 000 грн бюджетних коштів на посередництві

17.04.23 10:00 0 204
Рівненською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 32-річного жителя Рівненського району, якому інкримінують незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, підбурювання до надання неправомірної вигоди та заволодіння бюджетними коштами шляхом обману (ч. 1 ч. 2 ст. 263, ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України).

Так, слідством встановлено, що восени 2022 року чоловік виступив посередником у державній закупівлі військової амуніції за бюджетні кошти між селищною радою Рівненського району та знайомим приватним підприємцем. Він підбурив бізнесмена та його компаньйона надати неправомірну вигоду службовим особам селищної ради за погодження укладення договорів купівлі-продажу. За це пізніше отримав свою винагороду – 100 000 гривень, заволодівши таким чином бюджетними коштами.

Крім того, під час слідства здобуто докази щодо незаконного придбання та зберігання обвинуваченим бойових припасів - 463 патронів калібру 5,56?45 мм (.223 Remington) без передбаченого законом дозволу.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського районного суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З Тернополя для ...
Наступна новина: 14 квітня на території ...

КОМЕНТАРІ