У Тернополі відбулась пресконференція з нагоди реалізації нового проєкту «Обличчя бізнесу в громаді»

У Тернополі відбулась пресконференція з нагоди реалізації нового проєкту «Обличчя бізнесу в громаді»

23.04.23 13:34 0 410
20 квітня відбулась пресконференція з нагоди старту проєкту «Обличчя бізнесу у громаді». Проєкт реалізується з метою створення кращих умов для розвитку підприємництва в Тернопільській громаді, формування інноваційної культури ведення бізнесу та набуття компетенцій комунікації.

Участь у пресконференції взяли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Крисоватий, заступниця керівника програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» Тетяна Аніщук, заступник керівника Фонду розвитку підприємництва Валерій Майборода, керівниця управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Тетяна Корчак, голова ГО «West Ukraine Digital» Оксана Качурівська.

«Презентуємо активності проєкту «Обличчя бізнесу в громаді» та результати, які ми досягнемо з їхньою допомогою. Це важливо, адже на малий і середній бізнес є основою економіки та наповнюючою складовою бюджету нашої громади у час війни. Приємно, що міжнародні партнери беруть на себе фінансування таких заходів. Міська рада як ініціатор та координатор цього проєкту докладе максимум зусиль, щоб малий та середній бізнес отримали корисну інформацію, поради та підтримку», – зазначає Ігор Крисоватий.

У рамках проєкту «Обличчя бізнесу в громаді» підприємцям розповіли про можливості, які можна буде отримати завдяки цьому проєкту у Тернопільській громаді як від міської ради, так і від Центру підтримки підприємців «Дія. Бізнес» у Тернополі. Зокрема, передбачені такі заходи проєкту:

* оцінка стану сектора МСП.

* оцінка інвестиційного потенціалу громади.

* оцінка експортного потенціалу сектору МСП громади.

* перегляд бізнес-процесів в громаді.

* вдосконалення комунікаційної політики.

* надання консультацій для діючих підприємців та тих, хто хоче започаткувати власну справу.

* проведення навчань для діючих підприємців, для тих, хто бажає започаткувати власний бізнес та ВПО.

* виготовлення навчальних онлайн курсів.

Керівниця управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Тетяна Корчак наголошує, проєкт має на меті підвищити інформаційну обізнаність суб’єктів господарювання, надати підприємцям можливості виходити на нові ринки, отримати консультації щодо відкриття свого бізнесу або вдосконалення уже відкритої справи.

«В рамках проєкту буде досліджено сегмент малого і середнього підприємництва у громаді, щоб рухатись далі і розуміти, що потрібно нашим підприємцям. Також заплановано ряд опитувань, досліджень, аналітичних даних. В результаті цих заходів буде розроблено інвестиційний паспорт громади та інвестиційний профайл щодо можливостей для вкладення інвестицій, вільних приміщень чи земельних ділянок. Також буде розроблений місцевий профайл громади і переглянуто бізнес-процеси», – зазначає Тетяна Корчак.

Також у міському цифровому додатку «е-Тернопіль» буде передбачено можливість отримати усю необхідну інформацію та документи, які потрібні для реєстрації бізнесу та його продовження.

Для отримання консультаційної підтримки та реєстрації у навчаннях можна завертатись до управління економіки, промисловості та праці міської ради ( вул. Миколи Коперника, 1), а також до центру підтримки підприємців «Дія. Бізнес» (вул. 15 квітня, Бізнес-центр К-15).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще один підприємець у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ