На Рівненщині вшанували пам'ять Героїв бою під Гурбами

На Рівненщині вшанували пам'ять Героїв бою під Гурбами

23.04.23 13:24 0 307
Щороку на третій день Великодня в урочищі Гурби на Здолбунівщині вшановують Героїв битви українських повстанців із військами НКВС.

В історію бій під Гурбами увійшов, як найтриваліший та найбільший за весь час існування УПА. 79 років тому в смертельному бою на кордоні Рівненщини та Тернопільщини зійшлися 5 тисяч бійців УПА та понад 30 тисяч бійців каральних загонів НКВС, на боці яких була також авіація, танки, бронепотяг, артилерія. Знищивши понад 900 більшовиків, повстанцям вдалося прорвати вороже кільце та вийти з оточення. Точна кількість загиблих військових та цивільних невідома донині.

як і щороку, в головному храмі Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських Могилах відслужили Божественну Літургію та панахиду за загиблими, а обласне керівництво та очільники силових структур Рівненщини поклали квіти до Пантеону Слави Героїв Гурбенського бою.

Разом з колегами вшанував подвиг незламних повстанців і керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький.

«Українці вірні своїм цінностям і прагненням. Саме тому навіть через 79 років ми залишаємося прикладом мужності та незламності для усього світу. Свобода та незалежність – у нас в крові. Тому Україна вистоїть та переможе» - зазначив Андрій Рудницький.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще 668 комплектів ...
Наступна новина: Ще один підприємець у ...

КОМЕНТАРІ