На Рівненщині перекрито черговий канал розповсюдження метамфетаміну

На Рівненщині перекрито черговий канал розповсюдження метамфетаміну

23.04.23 13:04 0 193
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито групу осіб, які займались незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту та незаконним збутом особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними досудового розслідування, наркобізнес організував житель Рівного, раніше неодноразово судимий за аналогічні злочини. До своєї діяльності він залучив ще двох друзів. Вони розробили схему закупівлі прекурсорів, з яких у подальшому виготовляли та збували гуртовими та роздрібними партіями психотропну речовину «метамфетамін». Продавали з рук в руки, або ж пересилали через логістичну компанію.

Правоохоронці провели у ділків 7 оперативних закупок. Після останньої двох з них затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Крім того, за місцями реєстрації та проживання зловмисників та ймовірних постачальників прекурсорів проведено 10 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено пристрої та обладнання для виготовлення, зважування і вживання наркотичних засобів, електронні пристрої, грошові кошти, а також чорнові записи та автомобіль марки «Volkswagen Passat», який належить одному з фігурантів провадження.

Трьом чоловікам вже повідомлено про підозру, одному з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 517 800 грн. Наразі вирішується питання обрання запобіжних заходів двом іншим підозрюваним.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ