Чому доречно міняти автошини по сезону?

Чому доречно міняти автошини по сезону?

25.04.23 15:29 1 366

Із сезонними змінами, у кожного автовласника виникає потреба міняти шини. Навесні автівки перевзуваються у літню гуму, восени у зимову. Допомогти у цьому можуть спеціально облаштовані пункти, такі як CAR+, де спеціалісти, не тільки виконають свою роботу, а й нададуть корисних порад. Під час вибору гуми, обов’язково треба слідкувати за маркуванням, яке підходить до вашого авто. Вибір автошин дуже великий, можна проконсультуватися зі спеціалістами, а можна вибирати по принципу від дешевшого до дорожчого. Надалі розглянемо, чому потрібно міняти автошини по сезону. 

Коли на якій гумі їздити?

У більшій частині, автошини виробляються по сезону. Тому не варто нехтувати правилами підбору гуми. Це дуже важливий аспект для безпеки руху на автошляхах. Є три основні типи автошин по сезону:

  • літо;
  • зима;
  • всесезонна.

Влітку, зі зростанням швидкостей та підвищення температури повітря, автомобільна гума потребує більш міцної основи. Саме тому колеса для цієї пори року більш грубі, але завдяки спеціальним компонентам, полегшені, відносно інших типів. Відмінність автошин для теплої пори року, по-перше, йде по малюнку протектора, який підходить для пересування по різнім видам покриття, якщо те не підлягає особливому підходу. Наприклад, для позашляховиків, існують грязьові шини з високим протектором. Також, така гума, має спеціальні доріжки для запобігання автопланування при потраплянні у великі калюжі. Літні шини відмінні від інших, своїми шумовими якостями, вони тихіші та більш придатні маневруванню. 

Гума для зими сильно відрізняється тим, що має більш м’яку консистенцію та особливий малюнок протектору, який дозволяє пересуватися не тільки по снігу, але й по кризі. При низькій температурі, вона не дубне та залишається еластичною, що дозволяє їй мати щеплення з поверхнею. Зимова гума дуже шумна, але цей мінус невелюється низькими швидкостями у цій порі року. Використання такої гуми влітку можливо, але обережно, що не можна сказати про літню.

Альтернатива

Альтернативною гумою для тих, хто мало їздить, та не бажає часто відвідувати шиномонтаж, є всесезонні автошини. Вони збалансовані так, що підходять для їзди цілий рік, але взимку, протектор повинен бути стертий не більш ніж наполовину. Відрізняється від зимової відносно невеликою шумністю, трохи краще проходить по бездоріжжю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 35)
Наступна новина: Що таке додаток "Дія" і як ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
mmadliz - 25.04.23

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.