Наші поради щодо вибору правильного ДБЖ

Наші поради щодо вибору правильного ДБЖ

25.04.23 15:42 0 384

Наші електронні та комп’ютерні системи не захищені від ризиків, якщо відключити електроенергію, перепади напруги та збої в електроживленні. Якщо це відбувається під час резервного копіювання важливих даних на комп’ютері, наслідки можуть бути суттєвими. Звідси важливість покупки безперебійник. Інвертор — це пристрій, який особливо корисний у ситуаціях втрати електроенергії. Його роль полягає в тому, щоб перетворювати постійний струм акумулятора в змінний.

Інвертор, що це таке і для чого він потрібен?

Серед різноманітних захисних пристроїв електронної та комп'ютерної техніки є інвертор. Цей пристрій використовується для живлення різноманітних пристроїв під час відключення електроенергії. Іншими словами, це дозволяє вам робити резервні копії всіх ваших даних у разі відключення електроенергії.

Цей пристрій також має інше застосування: для захисту комп’ютерних пристроїв, які потребують точної напруги, що забезпечується імпульсним джерелом живлення комп’ютерів. Інвертор допомагає ефективно захистити системи, забезпечуючи стабільну вхідну напругу та усуваючи шум. А саме інвертор також відомий як UPS (джерело безперебійного живлення).

Критерії вибору інвертора

Ви повинні спочатку поставити собі певні запитання, щоб визначити свої потреби. Вам потрібен ДБЖ для захисту електрообладнання від перебоїв напруги або для усунення шумів?

Це дві основні функції цього пристрою. Визначившись зі своїми потребами, ви зможете вибрати потрібний пристрій і його потужність. Ви також повинні визначити необхідний час резервного копіювання.

Модель

Перший вибір – це модель. Вам доведеться вибирати між ДБЖ у режимі онлайн, ДБЖ в автономному режимі та ДБЖ у мережі. Це залежатиме від пристроїв, які потрібно захистити.

Потужність

Необхідно правильно оцінити потужність інвертора. Як ми бачили вище, потужність залежить від технології, незалежно від того, чи це онлайновий інвертор, автономний інвертор або вбудований інвертор.

Модель повинна бути достатньо потужною, щоб взяти на себе роботу в разі відключення електроенергії. Що вища потужність, то більше часу у вас буде для створення резервних копій і безпечного вимкнення пристроїв. Так само потужна модель запропонує хорошу автономність.

Розмір

Ви також повинні враховувати вільний простір для установки інвертора. Вам потрібно знати, що цей пристрій буває різних форм і розмірів. Ваш вибір слід робити, виходячи з наявного простору.

Якщо місця мало, ви можете вибрати стійкові ДБЖ, які встановлюються в стандартні шафи. Ви також можете вибрати компактні моделі, особливо моделі, призначені для захисту настільних комп’ютерів. Нарешті, існують також баштові інвертори, де пристрій стоїть на підлозі або на полиці.

Акумулятор

Зазвичай батарею ДБЖ слід замінювати кожні 3 або 5 років. Як часто його потрібно міняти, залежить від кількох параметрів, включаючи вологість і частоту використання. Зауважте, що використану батарею необхідно відправити до центру переробки для переробки. Що стосується запасної батареї, то вона повинна бути сумісна з інвертором.

Залежно від моделі ви можете замінити батарею гарячою, тобто не вимикаючи пристрій. Однак це можливо лише з моделями високого класу. Завжди читайте посібник, щоб дізнатися більше про режим роботи та запобіжні заходи, яких необхідно вжити. У більшості випадків заміну батареї слід довірити професіоналу, який також подбає про повернення використаної батареї.

Ціна

Ще одним критерієм, на який варто звернути увагу при виборі інвертора, є ціна. Слід визнати, що ціна такого рішення висока, але це важлива інвестиція, щоб уникнути втрати даних, яка може виявитися значною. Ціна буде залежати від моделі та марки інвертора.

На закінчення

Який би шлях придбання ви не вибрали, знайдіть час, щоб уважно порівняти різні моделі. Саме порівнявши характеристики та ціни, ви зможете зробити правильний вибір для захисту вашої техніки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 43)
Попередня новина: Как выбрать леску?
Наступна новина: Пивные кеги: как правильно ...

КОМЕНТАРІ