Тест на антитіла

Тест на антитіла

30.04.23 15:47 1 405

Тести на антитіла (серологічні тести, які можна купити на сайті https://centrolab.ua) шукають антитіла у вашій крові. Антитіла igg — це білки, які ваша імунна система виробляє для боротьби з інфекцією. Ці тести допомагають вашому постачальнику підтвердити діагноз широкого спектру захворювань, розладів та інфекцій, включаючи COVID-19. Поговоріть зі своїм постачальником про те, чи потрібен вам тест на антитіла.

Що таке тест на антитіла (серологічний)?

Тест на антитіла шукає антитіла у вашій крові. Антитіла - це білки, які організм виробляє для боротьби з інфекцією. Ваша імунна система створює унікальні антитіла, щоб реагувати на різні невідомі речовини, такі як віруси, бактерії та алергени (крихітні частинки, які викликають алергію). Постачальники також називають цей тест серологічним.

Постачальники медичних послуг використовують тести на антитіла, щоб визначити, чи була у вас інфекція чи контакт із певним вірусом. Останнім прикладом цього є тест на антитіла до SARS-CoV-2 (вірус, який викликає COVID-19). Якщо ви виявили антитіла до COVID-19, це означає, що ви зазнали впливу цього вірусу, і ваше тіло виробило антитіла для боротьби з ним. Ваша імунна система також виробляє антитіла до COVID-19 після того, як ви отримаєте вакцину проти COVID-19.

Після вакцинації, інфікування або контакту з інфекційними агентами може знадобитися кілька тижнів, перш ніж ваша імунна система виробить антитіла. Тести на антитіла – це не те саме, що діагностичні тести, які перевіряють активну (поточну) інфекцію. Ці тести не виявляють самого збудника інфекції. Вони оцінюють реакцію вашого організму на вірус.

Коли потрібен тест на антитіла?

Вам може знадобитися тест на антитіла до COVID-19, якщо ви:

  1. У вас були симптоми COVID-19, але ви не пройшли тестування під час хвороби.
  2. Були симптоми, але тест на вірус дав негативний результат. У цьому випадку ваш постачальник може використати тест на антитіла приблизно через тиждень або два після вашого одужання, щоб підтвердити діагноз COVID-19.
  3. Мати тривалі симптоми COVID-19 або ускладнення COVID-19 після інфекції (тривала COVID-19 або довготривала COVID-19). Ці ускладнення включають мультисистемний запальний синдром (MIS-C).

Окрім COVID-19, медичні працівники використовують аналізи крові на антитіла для виявлення широкого спектру захворювань і розладів. Ці тести допомагають постачальникам діагностувати захворювання шляхом виявлення антитіл до конкретних вірусів і бактерій. Ваш постачальник використовує тести на антитіла, щоб знайти:

  • Аутоімунні розлади, такі як целіакія та вовчак.
  • Бактеріальні інфекції, включаючи хворобу Лайма, кашлюк (коклюш) і правець.
  • Рак, включаючи множинну мієлому.
  • Віруси, включаючи ВІЛ, вітряну віспу (вірус вітряної віспи), мононуклеоз (який виникає внаслідок вірусу Епштейна-Барр) і вірус Західного Нілу.

Постачальники також використовують тести на антитіла, щоб оцінити вас або вашу дитину на алергію. Тести можуть визначити, чи створила ваша імунна система антитіла у відповідь на різні алергени. Постачальники називають відповідь алергічною реакцією. Але деякі з цих тестів (особливо тести на антитіла до харчової алергії) можуть дати хибнопозитивний результат. Це означає, що результати можуть бути позитивними на антитіла, але насправді у вас може не бути алергії.

Хто проводить аналіз крові на антитіла?

Цей тест проводить медичний працівник. Ви отримуєте тест у кабінеті лікаря, лабораторії чи спеціальній клініці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 35)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
opyoum - 30.04.23

мудро