На Рівненщині викрили схему продажу фальсифікованих цигарок,вилучено «товару» на пів мільйона гривень

На Рівненщині викрили схему продажу фальсифікованих цигарок,вилучено «товару» на пів мільйона гривень

01.05.23 08:17 0 194
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито групу осіб, які займались незаконним придбанням, зберіганням, транспортуванням з метою збуту та збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, протиправний бізнес організував 32-річний житель одного з північних районів області разом із спільниками. Він, не будучи зареєстрованим як суб'єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, з початку цього року за допомогою одного з Телеграм-каналів організував продаж незаконно виготовлених тютюнових виробів, які відправляв у різні регіони держави за допомогою логістичної компанії.

Правоохоронці викрили злочинну діяльність групи осіб 22 квітня цього року. В ході санкціонованих обшуків у фігурантів провадження вилучили близько 10 тисяч пачок цигарок різних видів без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість цього фальсифікату – близько пів мільйона гривень. Крім того, вилучено 4 транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось транспортування з метою збуту підакцизних товарів, грошові кошти, засоби мобільного зв`язку. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Тривають необхідні слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 5000 до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії міської ради ...
Наступна новина: В Тернополі відновлено рух ...

КОМЕНТАРІ