У Рівненській області прокуратура через суд вимагає виплатити грошову допомогу дітям-сиротам

У Рівненській області прокуратура через суд вимагає виплатити грошову допомогу дітям-сиротам

01.05.23 08:27 0 198
Органи прокуратури області приділяють особливу увагу забезпеченню захисту прав і свобод дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Однією із соціальних гарантій державної підтримки цієї категорії неповнолітніх є отримання ними грошових допомог.

Проте, прокурорами встановлено, що одним із навчальних закладів Дубенського району, в порушення Закону України, не виплачено одноразову грошову допомогу 3 випускникам 2021-2022 року з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка підлягає виплаті при випуску з навчального закладу. Кожен з них мав отримати близько 15 тис. гривень.

З метою усунення виявлених порушень законодавства та враховуючи, що гарантовані державою кошти виплачуються випускникам пільгової категорії незалежно від їх працевлаштування або подальшого навчання, Дубенська окружна прокуратура звернулася до суду в порядку адміністративного судочинства про зобов'язання навчального закладу нарахувати та виплатити випускникам одноразову грошову допомогу у розмірі понад 45 тис. гривень.

Наразі справа перебуває на розгляді у суді.

Невиконання вимог законодавства щодо належного захисту прав вказаних осіб суперечить принципам верховенства права, реалізації державних гарантій захисту прав і свобод соціально вразливих категорій, у тому числі щодо достатнього життєвого рівня для кожного, і як наслідок, впливає на економічний, соціальний і культурний розвиток країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 7 ...
Наступна новина: Для освітян громади вперше ...

КОМЕНТАРІ