Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся із представниками чеського «Карітасу»

Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся із представниками чеського «Карітасу»

01.05.23 08:46 0 172
26 квітня у Тернопіль завітала чеська делегація із представників чеського «Карітасу» та депутатки Європарламенту пані Міхаела Шойдрова. Міський голова Сергій Надал провів зустріч з міжнародними партнерами, на якій було визначено потреби та виклики пов’язаною з війною в Україні.

Директор Arcidiecézní charita Olomouc - Вацлав Кепрт та координаторка проектів для України - Katerina Biolková за участі представників тернопільського благодійного фонду «Карітас» також обговорили питання залучення коштів із фондів Євросоюзу для реалізації першочергових потреб.

«Наші партнери з Чехії вже неодноразово відвідували Тернопіль. Ця зустріч із представниками чеського «Карітасу» була присвячена допомозі, які готові нам надавати міжнародні інституції. Адже західний регіон продовжує приймати українців, які рятуються від жахіття війни, - відзначає Сергій Надал. - За час повномасштабного вторгнення росії на територію України багато дітей втратили своїх батьків, тож тепер є першочергове завдання допомогти цим дітям та надати їм всю необхідну підтримку. До спільної підтримки залучено як місцеві організації, так і міжнародних партнерів».

До слова, раніше на території Тернопільської громади за сприяння чеського уряду облаштували модульне містечко для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 300 тернополян та ...
Наступна новина: У різних мікрорайонах ...

КОМЕНТАРІ