З керівниками транспортних підприємств Тернополя обговорено питання щодо тарифів на проїзд й технічного стану транспорту

З керівниками транспортних підприємств Тернополя обговорено питання щодо тарифів на проїзд й технічного стану транспорту

01.05.23 10:34 0 414
27 квітня відбулася щотижнева робоча нарада міського голови Сергія Надала з керівниками транспортних підприємств Тернополя. Під час зустрічі обговорили актуальні питання щодо тарифів на проїзд, технічного стану автобусів й тролейбусів та зміни у транспортних перевезеннях як у комунальному, так і приватному громадському транспорті.

у Тернополі працює 9 тролейбусних та 34 автобусних маршрути, які обслуговують відповідно 45 тролейбусів та 144 автобуси. Це скорочений варіант в умовах воєнного стану у зв’язку зі зниженням пасажиропотоку та обсягів перевезень.

«Тернопіль – одне з перших міст, яке запровадило безготівкову оплату за проїзд у громадському транспорті. Зокрема, наразі виготовлено понад 270 тисяч електронних персоніфікованих та неперсоніфікованих квитків. Ефективно працює послуга «Єдиний квиток», яка дає можливість без додаткової оплати упродовж 30 хвилин зробити пересадку з одного транспорту в інший. Зокрема, близько 15% поїздок здійснюється з послугою «Єдиний квиток» (одна або більше пересадок), – зазначає начальник управління транспортних мереж та зв’язку міської ради Олег Вітрук. – Усі транспорті засоби обладнані GPS-трекерами для забезпечення моніторингу реального обліку фактично виконаної транспортної роботи. Для мешканців працює сервіс «Де транспорт» у мобільному додатку «е-Тернопіль», завдяки якому у реальному часі можна відстежити рух транспорту. Також належним чином забезпечуються приміські перевезення у межах сіл нашої громади»

У місті проводиться планомірна робота з оновлення рухому складу транспорту. КП «Тернопільміськелектротранс» здійснює перевезення 21 великовмісним автобусам та 20 автобусами середньої вмісткості. КП «Міськавтотранс» отримав 15 нових автобусів. Придбано ще два низькопідлогових тролейбуси. В рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком «Міський громадський транспорт України І» на стадії завершення процес придбання 15 нових низькопідлогових автобусів. Тернопіль також бере участь у проєкті «Міський громадський транспорт ІІ», за яким планується придбання 30 нових тролейбусів. Окрім того, заплановано придбання для КП «Тернопільелектротранс» ще п’яти низькопідлогових автобусів. Приватні перевізники також проводять заміну транспорту. На працює 78 автобусів середньої та великої вмістимості.

В управлінні транспортних мереж та зв’язку міської ради додають, попри воєнний стан, у Тернопільській громаді вдалося зберегти пільговий проїзд для мешканців відповідних категорій, а також для учнів та студентів.

Закликаємо пасажирів оплачувати проїзд у громадському транспорті виключно безготівковим способом, адже від цього залежить якісь перевезень та стан транспортних засобів. Також за безготівковий проїзд передбачено штраф у 20-кратному розмірі від вартості проїзду. Повну відповідальність несе пасажир, який пропонує водію кошти за проїзд.

Так, лише у березні групою контролерів спільно з муніципальною інспекцією перевірено та накладено 103 штрафи на громадян за безквитковий проїзд.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі розпочалася ...
Наступна новина: У Тернополі впорядковують ...

КОМЕНТАРІ