Що таке розмінування?

Що таке розмінування?

02.05.23 09:24 1 453

Що таке розмінування? Терміни «розмінування» або «гуманітарне розмінування» охоплюють виявлення, видалення та знищення всіх мін у певній місцевості, де відомо або підозрюється наявність мін. Мета цих операцій – повернути мирному населенню землі, які вже не становлять небезпеки.

Розмінування та дезактивація: повернути землю людям

Метою розмінування є повернення безпечних земель мешканцям, зменшення аварійності та забезпечення індивідуальної та економічної безпеки місцевого населення. Це дозволяє їм відновлювати, знову вирощувати та дозволяє безпечне повернення переміщених осіб або біженців.

Гуманітарне розмінування включає:

  • Розмінування заражених територій здійснюється групами саперів, які контролюють, очищають та охороняють місця.
  • Управління та забезпечення безпеки запасів вибухових пристроїв є цінним компонентом для впровадження після припинення вогню, щоб уникнути нещасних випадків або неконтрольованого розповсюдження зброї.

Після очищення земля знову стає продуктивною і може прогодувати сім’ї та сприяти постконфліктній відбудові та економічному розвитку. Тоді біженці та внутрішньо переміщені особи мають можливість безпечно повернутися до своїх домівок.

Що включає робота з розмінування?

Тож оператор з протимінної діяльності https://freewayua.com в Україні відповідає за декілька місій, які відрізняються залежно від місця його виконання. Зокрема, він повинен:

  • виявляти, знешкоджувати та знешкоджувати вибухові пристрої всіх видів
  • забезпечувати очищення та ідентифікацію вибухових пакетів на землі, заряджених вибуховими пристроями
  • нагляд за евакуацією та забезпечення безпеки населення у разі втручання в населені райони
  • виконувати превентивні місії в чутливих районах або районах, які часто піддаються терористичним нападам
  • аналізувати та очищати зони лиха
  • швидко втрутитися у разі повідомлення про підозрілий або мінований пакунок
  • виконувати розвідувальні завдання
  • гарантувати безпеку певних цілей за допомогою превентивних дій

Профілактика передбачає підвищення обізнаності та зміну поведінки перед обличчям небезпеки:

Зв’язок із громадою, який здійснюють навчені місцеві агенти, дає змогу налагодити довірчі відносини з громадами, обмінюватися та повідомляти важливу інформацію, таку як наявність машин у незареєстрованих місцях. У зв’язку з роботою слідчих і саперів це дозволяє мешканцям краще захистити себе та брати участь у позначенні зон ризику.

Навчання ризикам на рівні громади спрямоване на стабільне населення, яке проживає поблизу територій, забруднених вибуховими пристроями. Ми навчаємо координаторів у громадах, які самі забезпечуватимуть стійкі дії із запобігання ризикам.

Навчання ризикам у надзвичайних ситуаціях спрямоване на вразливих біженців і переміщених осіб, які будуть наражатися на ризики вибухових пристроїв, коли повернуться до місць свого походження.

Навчання щодо ризиків, пов’язаних з обігом стрілецької зброї та легкої зброї, спрямоване на обмеження нещасних випадків, спричинених неправильним використанням та розповсюдженням цієї зброї: кампанії в ЗМІ (зокрема, ролики на національних радіостанціях), інформаційні сесії, тренінги для вчителів, членів громадянське суспільство, а також місцеві органи влади організовані для того, щоб краще їх інформувати та сприяти належній поведінці, прийнятій для зменшення ризику нещасних випадків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 31)
Попередня новина: В Тернополі у парку ...
Наступна новина: Как выбрать качественную ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
zv7015 - 02.05.23

чего тока не придумают...