У Рівненській області до 10 років ув'язнення загрожує викладачці вишу за поширення та публічне використання комуністичної символіки

У Рівненській області до 10 років ув'язнення загрожує викладачці вишу за поширення та публічне використання комуністичної символіки

04.05.23 08:18 0 210
Рівненською окружною прокуратурою завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт відносно 69-річної жительки обласного центру, якій інкримінують поширення та публічне використання забороненої в Україні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Встановлено, що працівниця ВНЗ з травня 2022 року по квітень 2023 року, використовуючи власний персональний комп'ютер, через свою сторінку в забороненій російській соцмережі «Однокласники», діючи умисно та публічно, використовувала листівки та тематичні «подарунки» із зображенням державного герба та фото керівництва СРСР, а також інші світлини з поєднанням серпа та молота, поширення та публічне використання яких є забороненим Законом України з 2015 року. Всього задокументовано 7 епізодів такої забороненої на території України діяльності.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Загалом за аналогічні злочини на Рівненщині до суду вже скеровано 20 обвинувальних актів.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ