Безпека при купівлі квитків на потяг онлайн - що потрібно знати

Безпека при купівлі квитків на потяг онлайн - що потрібно знати

05.05.23 01:41 25 399

Якщо ви плануєте подорож, вона повинна пройти ідеально, щоб залишились лише приємні спогади. Тому потрібно підходити дуже ретельно до питання купівлі квитків на потяг. На жаль, іноді можуть виникнути проблеми при замовленні квитка, його оплаті або поверненні. Тому варто пам'ятати про безпеку під час проведення таких онлайн-операцій.

Переваги електронного квитка

Купівля електронного квитка на потяг стає все популярнішою. Що не дивно, адже в цього способу безліч переваг в порівнянні з купівлею через каси залізничного вокзалу:

  1. Такий спосіб значно скорочує час на придбання квитків, бо займає лише кілька хвилин. Вам не потрібно їхати в каси вокзалу, стояти в довжелезних чергах та нервувати, якщо не вдається все зробити з першого разу.

  2. Не потрібен обмін на паперовий квиток. Достатньо лише показати QR-код під час посадки на потяг. Але існують винятки, і є тип квитків, що потребують друку (така інформація вказується при замовленні).

  3. Електронний проїзний документ неможливо загубити чи залишити вдома, тому можете забути про хвилювання з цього приводу. Він завжди буде у вашому смартфоні або особистому кабінеті на сайті.

  4. Ви можете замовити квитки з будь-якої точки, де б ви не знаходилися. Головна умова — доступ до Інтернету та наявність коштів на банківській картці.

  5. Замовляйте електронні квитки не тільки для себе, а і для своїх рідних. Також ви можете за допомогою Інтернету подбати і про своїх домашніх улюбленців, сплативши за них проїзд. При транспортуванні тварин у пасажирських потягах оплата здійснюється за особину чи місце за тарифом на перевезення багажу як за 20 кг. Подібні документи також замовляють для апаратури та додаткового багажу.

Щоб не витрачати зайвий час, дуже зручно скористатися сервісом із замовлення квитків онлайн, та варто не забувати про безпеку, щоб не втратити свої кошти.

Правила безпеки при купівлі квитків

Якщо ви вирішили купити квитки на потяг онлайн, пам'ятайте правила безпеки, щоб не виникло проблем і ви не стали жертвою шахраїв. Передусім потрібно знайти офіційний сайт з продажу квитків. Прочитайте відгуки пасажирів і подивіться рейтинг сервісу, що продає квитки. Якщо вони негативні, краще не звертатися до таких продавців, щоб не потрапити в халепу.

Купувати квитки на потяг онлайн не просто зручно, а й набагато безпечніше, ніж за готівку. Так за ними простіше і швидше прослідкувати. Ваші гроші в разі повернення квитків надійдуть на вашу карту набагато швидше, ніж при покупці за готівку.

Якщо ви на сайті переходите на сторінку оплати, пам'ятайте, що він повинен бути захищеним від шахраїв, тобто мати SSL сертифікат. Це ви зрозумієте по наявності замка в адресному рядку сайта. Такий значок вказує на те, що інформація на сайті передається по захищеному протоколу, і не може бути перехоплена шахраями.

При оплаті квитків на потяг пам'ятайте про безпеку ваших грошей на карті. Щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно встановити інтернет-ліміт коштів, що відповідатиме сумі, яку ви маєте право витрачати в Інтернеті за один місяць. Якщо ваші квитки коштують дорожче, ви можете змінити ліміт, зателефонувавши в службу підтримки банку. Менеджери банку розкажуть вам, як це зробити або надішлють інструкції.

Як і при здійсненні будь-яких покупок онлайн, продавець повинен надати вам документ, що підтверджує оплату. В даному випадку це квиток на потяг, що відправляється вам на пошту, як тільки ви зробите оплату. Також перевірте квитанцію про оплату у своєму інтернет-банку.

Прослідкуйте за тим, щоб він дійсно прийшов, а якщо виникнуть проблеми, зателефонуйте за номером телефону, що вказаний в контактах агенції та попросіть менеджерів допомогти вам їх вирішити.

Щоб подорож пройшла саме так, як ви планували, не довіряйте першому ліпшому продавцю залізничних квитків. Користуйтеся лише послугами перевірених компаній та сервісів, які мають гарну репутацію. А також обов'язково потурбуйтесь про безпеку коштів на вашій банківській карті, встановивши інтернет-ліміт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 27)
Попередня новина: Можно ли использовать ...
Наступна новина: Як зберегти смак та аромат ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
DefectIV - 05.05.23

ну що тут скажеш ...

аватар країна
basyaswag - 05.05.23

Спасибо большое!

аватар країна
Vhqpunsh - 05.05.23

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
Solo337 - 05.05.23

ух ти...

аватар країна
itsyoujohnwayne - 05.05.23

Гарний пост, двозначний ...

аватар країна
hap33 - 05.05.23

Абсолютно согласен

аватар країна
practik - 05.05.23

відмінна інфа

аватар країна
TeenageEmotion - 05.05.23

мудро

аватар країна
S0ven0k - 05.05.23

Блог зроблений дуже професійно, і легко читається

аватар країна
favella712 - 05.05.23

хороша ідея.

аватар країна
Onlyyasha - 05.05.23

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
Kinoman24 - 05.05.23

Мне все понравилось, только если бы еще денег на длоге дали или конкурс провели, было бы вообще отлично.

аватар країна
lovesynthetic - 05.05.23

відмінно викладаєте

аватар країна
nskob - 05.05.23

хороша ідея.

аватар країна
ARCHI93 - 05.05.23

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.

аватар країна
Ozemandia - 05.05.23

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
glucon - 05.05.23

Я ось думаю, а де Ви матеріал взяли для вирішення описаної у статті, невже з голови?

аватар країна
ZOZOZOZOZOZOZ - 05.05.23

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Islam2001 - 05.05.23

Очень и очень неплохо!!!

аватар країна
Tigrhelp - 05.05.23

О чем глаголят все эти люди в комментах?

аватар країна
i_choose_anime - 05.05.23

Отличный материал. Спасибо и пишите еще, только картнок маловато!

аватар країна
rixavie - 05.05.23

Благодарствую, полезная вещь.

аватар країна
bigbooms - 05.05.23

автору спасибо за пост !!

аватар країна
alwayssunny - 05.05.23

Ну жесть звичайно ...

аватар країна
Eligosss - 05.05.23

А який це движок? теж хочу блог завести