Як розрахувати обсяг сміття після будівельних робіт?

Як розрахувати обсяг сміття після будівельних робіт?

10.05.23 11:58 1 665

У процесі будівництва та ремонту утворюється велика кількість сміття – обрізки пластику, дерева, бій цегли, бетону та інші відходи. Для його транспортування шукають, де замовити контейнер для вивезення будівельного сміття та звертаються до професіоналів з https://gruz-taxi.com.ua. Фахівці вам підкажуть, яку машину вибрати, нададуть вантажників для швидкого завершення всіх робіт. Вартість послуг розраховується в залежності від обсягу відходів, що вивозяться.

Щоб не помилитися в ціні, багато клієнтів самостійно розраховують скільки кубів сміття утворюється в результаті робіт. Це необхідно, щоб заздалегідь визначитися з бюджетом та відкласти гроші на збирання території. У прайсі вартість вказують залежно від обсягу та підбирають автомобіль із відповідним контейнером. Саме тому потрібно знати обсяг сміття, яке утворюється після знесення будівлі або її частини.

Основні розрахунки

Щоб визначити, скільки сміття знадобиться для вивезення, потрібно знати його обсяг. Його можна обчислити виходячи з розмірів самої будівлі, так ми отримаємо зразкові цифри без урахування «повітря», яке заповнюватиме контейнер. Це «повітря» у вантажному відсіку утворюється через навантаження великих шматків стін, покрівлі або підлогового покриття. Він може відрізнятись в залежності від типу матеріалу. Будівельники під час проведення таких розрахунків роблять у документації позначки без урахування «коефіцієнта розпушення», його обчислюють окремо.

У загальний обсяг входять кубометри всього сміття, воно відрізняється по щільності і різне у цегли, бетону, дерева, плитки, в основних і допоміжних металевих конструкцій.

Щоб зробити все правильно, проведіть обчислення у два етапи:

  • Спочатку визначаємо «брудний» обсяг без урахування коефіцієнта розпушування. Тут все просто: виміряйте та помножте один на одного значення довжини, висоти та товщини стін. Мірити потрібно точно від крайніх точок. Так ви отримаєте загальний обсяг у твердому стані.
  • Оскільки при руйнуванні стін обсяг сміття збільшиться, потрібно визначити цифру з урахуванням коефіцієнта розпушування. Для цього отримання значення множимо на 2. Це зразкова цифра, вона відрізняється для кожного матеріалу і варіює від 2 до 2,65 – такі докладні обчислення проводять при професійному будівництві для складання проектної документації. Це і буде реальний обсяг відходів, що влізе у контейнер.

Скільки відходів піде на утилізацію?

А от за таких розрахунків потрібно знати не обсяг, а вагу в кілограмах. Обсяг без урахування коефіцієнта ми знаємо – це перша цифра, яку ми одержали при множенні розмірів будівлі. Якщо демонтуємо кілька стін, показники кожної їх складаються.

Щільність кожного матеріалу різна, вага (кг) в одному кубічному метрі наступна:

  • цегла, камінь, штукатурка та плитка – 1800;
  • бетон – 2400;
  • залізобетонні конструкції – 2500;
  • дерево – 600;
  • змішане сміття – 1200.

Щоб дізнатися про масу відходів, потрібно наш об'єм помножити на вагу в одному кубометрі. Зазвичай працюють зі змішаним сміттям, до якого входить камінь, цегла, штукатурка, дерево та металоконструкції. Щоб отримати точні розрахунки, зазвичай враховують останній коефіцієнт. Якщо в масі все-таки переважає бетон, дерево чи залізобетон – краще брати до уваги значення для конкретних матеріалів.

При виникненні труднощів можна скористатися онлайн-калькулятором для всіх розрахунків. До нього достатньо внести всі розміри та задати потрібні налаштування. Розібратися з його функціями просто, вам не знадобиться багато часу. Так ви отримаєте найточніші значення та зможете заздалегідь визначитися з бюджетом. Якщо потрібна допомога, можна завжди проконсультуватися з менеджером компанії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 37)
Наступна новина: Які поломки орбітрека ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
VDNH_vl - 10.05.23

Дуже хороший пост! Дякую за виконану роботу!