Які поломки орбітрека потребують негайного ремонту?

Які поломки орбітрека потребують негайного ремонту?

10.05.23 12:00 0 374

Орбітрек – це механізм для імітації бігу з додатковим навантаженням на руки та ноги, який має суміжну функцію контролю і моніторингу пульсу користувача. 

Ремонт орбітрека Київ

З орбітреком можуть виникнути різноманітні проблеми та поломки. Необхідний ремонт та заміна частин відбувається залежно марки та моделі тренажера, частоти й інтенсивності використання.  

Плавний рух важелів орбітрека залежить від якості підшипників, втулок, роликів та направляючих в цьому механізмі. Навантаження в тренажері відбувається за рахунок: магнітного гальмування маховика або механічної колодки гальмування маховика.  В обох випадках гальмівні частини потребують щорічної перевірки та обслуговування. 

Зазвичай в орбітреку - гумовий пас або сталевий ланцюг з’єднує важелі тренажера з маховиком. Ця рухома запчастина в обох випадках потребую перевірки та заміни у разі пошкодження. Ремінь потребує заміни кожні 2 роки, ланцюг кожні 5 років. 

Ось деякі поширені проблеми, які можуть виникнути:

  • Шум при роботі на тренажері: під час використання орбітрек можете  створювати надмірний шум. Це може бути викликано зношеними або пошкодженими компонентами, такими як колеса, підшипники або педалі. Ослаблені болти або гвинти також можуть викликати шум. Часто виробники, щоб зекономити використовують бронзові втулки замість підшипників. Ці втулки починають скріпити зразу після закінчення гарантійного періоду та потребують заміни.
  • Провалювання педалей орбітреку: під час використання педалі можуть ковзати або провалюватися. Це може бути викликано зношеними або пошкодженими педалями, ослабленими болтами чи гвинтами. Також є конструкції де під педаллю орбітрека знаходиться рухомий ролік, який може бути пошкоджен.
  • Проблеми з рівнем навантаження: рівень опору може не змінюватися під час регулювання або може змінюватися непередбачувано. Це може бути викликано зношеною або пошкодженою системою опору, ослабленим приводним ременем або несправною консоллю. Також слід звернути увагу на цілісність тросу регулювання навантаження в орбітреку, він може бути пошкодженим.
  • Проблеми з консоллю: консоль може працювати несправно або не відображати точну інформацію, та не реагувати на кнопки. Це може бути викликано несправністю консолі, ослабленим проводом або розрядженим акумулятором.
  • Проблеми з живленням: орбітрек може не вмикатися або несподівано вимикатися під час використання. Це може бути викликано несправним шнуром живлення, ослабленим проводом, несправною консоллю або розрядженим акумулятором.
  • Нерівномірний рух педалі: Педалі можуть рухатися нерівномірно або з труднощами. Це може бути викликано зношеними або пошкодженими колесами, підшипниками чи направляючими, або ослабленим приводним пасом.

Важливо ознайомитися з посібником виробника та звернутися за професійною допомогою під час діагностики та усунення будь-яких проблем з еліптичним тренажером, щоб забезпечити безпеку та належне функціонування. Регулярне технічне обслуговування та чищення також можуть допомогти запобігти виникненню проблем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 29)
Наступна новина: Які квартири найбільш ...

КОМЕНТАРІ