Готуємося до відпочинку-вибираємо казан!

Готуємося до відпочинку-вибираємо казан!

11.05.23 01:12 0 669

Зібралися компанією на природі? Природно, ви берете з собою мангал. А чому б не здивувати друзів пловом в казані? У такому посуді навіть саме звичне блюдо буде особливо смачним і ароматним. Вибрати і замовити казан можна на сайті https://legourmet.com.ua/kazani. У магазині представлений широкий вибір моделей різного обсягу і форми.

Переваги приготування страв в Казані

  • Овочі та крупи, приготовані в казані, не розварюються, а розкривають свій аромат і смак при томлінні;
  • м'ясо виходить м'яким, без втрати смаку;
  • за рахунок форми і матеріалу казан рівномірно розподіляє температуру. Їжа не підгорає;
  • завдяки важкій кришці пар не виходить з казана. У страви ідеальна температура, щоб зберегти смак і насиченість їжі;
  • продукти, приготовані в казані, не втрачають корисні властивості;
  • у казана довгий термін служби.

Як вибрати казан?

При підборі казана для приготування страв східної кухні, варто звернути увагу на розміри і форму виробу. Саме ці фактори визначають, скільки порцій за один раз можна приготувати і які способи кулінарної обробки можна застосувати. Як зрозуміти, який казан краще: з круглим дном або з плоским? Чи потрібен сім'ї варіант на 10 літрів або вистачить п'ятилітрового?

Вибрати казан допоможе орієнтування на наступні пропорції: 1 літр обсягу на одну людину. Тобто, для великого свята краще запастися самим містким 12-літровим варіантом. А ось для сімейної вечері вистачить ємності на 3-5 літрів. На звичайній домашній кухні використовувати посуд більше 8 літрів незручно, складно досягти бажаної температури.

Для дачі, заміського будинку, де є відкритий вогнище, можна придбати моделі об'ємом 18-20 л.вони найбільш зручні для приготування плову на велику компанію, відрізняються масивністю, доповнюються важкими литими кришками.

Форма казана залежить від способу приготування їжі. Класична версія, яка використовується в країнах Азії, має напівсферичну форму і нагадує гігантський казанок. Використовувати її можна тільки на вугільних або дров'яних печах зі спеціальними виїмками або в комплекті з триногою, на якій розташовується ємність.

Рекомендуємо купувати казан з чавуну. Він більш рівномірно нагрівається, довго тримає жар,» вічний " матеріал, та й з часом смак страв стає все краще за рахунок того, що посуд вбирає в себе аромати приготовленої їжі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Наступна новина: У Тернополі демонтували ...

КОМЕНТАРІ