Будівельний рівень: різновиди та особливості застосування

Будівельний рівень: різновиди та особливості застосування

13.05.23 10:16 0 490

Будівельний майданчик неможливо уявити без будівельного рівня. Це універсальний інструмент, який актуальний у різних ситуаціях, починаючи копанням котловану, закінчуючи встановленням меблів. Але різноманітність модифікацій сприяє тому, що не кожна людина до кінця розуміє, в чому різниця в них та де застосовуються. Розглянемо основні різновиди будівельних рівнів та тонкощі застосування кожного різновиду.

Види будівельного рівня:

Висок

Найбільш древній та примітивний вид будівельного рівня, який застосовують для визначення ідеальної лінії по вертикалі. Невелика вартість та простота використання зробила його улюбленим інструментом серед мулярів. Цей інструмент прийшов до нас із древнього Єгипту.

Водний рівень

Є прозорою трубкою з діаметром 6-10 мм, в якій знаходиться вода. За рахунок гравітації автоматично нівелюватиме воду, тому в кожному кінці трубки вона перебуватиме на одному рівні. Довжина варіюється від 5 до 30 метрів.

Пухирцевий (бульбашковий) рівень

Алюмінієва планка із трьома капсулами. Усередині капсул знаходиться не вода, а спирт, завдяки чому можна користуватися цілий рік, навіть у люті морози. Усередині капсул ще знаходиться бульбашка повітря, яка і виступає в ролі орієнтиру. Довжина такого рівня може змінюватись в межах від 30 сантиметрів до 4 метрів.

Лазерний рівень

Нівелюючі рівні, які мають невелику вагу, просте використання і високу точність при роботі. Відрізняються високою якістю, чудовою функціональністю та широкими можливостями. Коштують дорожче, ніж більшість інших моделей.

Як використовуються будівельні рівні?

Висок

За допомогою інструмента визначають вертикальність колон, стін та інших споруд. Зазвичай застосовується мулярами при зведенні огорож або будинків. Також застосовується теслями, яким важлива вертикаль деяких конструкцій.

Водний рівень

Використовується лише двома людьми. Для використання потрібні температурні умови – вище 0 градусів. Використовується для визначення горизонтального рівня. У різних місцях із кінчиками трубки перебувають дві людини та відзначають місце, де знаходиться вода. Цим визначається горизонтальний рівень. Наприклад, якщо потрібно відзначити рівень для гіпсокартонної стелі – один стоїть на місці, а інший відзначає решту стін. За допомогою оббивної нитки поєднуються всі точки.

Пухирцевий рівень

Універсальний інструмент, який є актуальним при будівництві та ремонтних роботах. З його допомогою можна визначити вертикальний та горизонтальний рівень, а також кут 45 градусів, коли відбувається будівництво даху. Має високу точність, а наявність різних розмірів дозволяє вибрати відповідний варіант індивідуально під власні цілі.

Лазерний рівень

Застосовується у всіх різновидах будівельних та ремонтних робіт. Для їх застосування не потрібен помічник, потрібна лише одна людина. З його допомогою можна з ювелірною точністю встановити плитку, а також створити площини для стель та стін з ідеальним кутом по співвідношенню один до одного.

Незалежно від обраного варіанта, завжди віддавайте перевагу продукції відомих брендів, наприклад, якщо вибрали бульбашкову модифікацію, тоді підійде рівень Капро, а для лазерного рівня – продукцію від компанії Bosch. Це не лише гарантуватиме тривалий термін служби, а й високу точність під час проведення робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 35)
Попередня новина: В Тернополі з 15 травня на ...
Наступна новина: Побутові насоси для води

КОМЕНТАРІ