У Тернополі облаштовано близько 300 укриттів,у яких можна перебувати під час повітряної тривоги

У Тернополі облаштовано близько 300 укриттів,у яких можна перебувати під час повітряної тривоги

17.05.23 09:59 0 197
У Тернополі діє майже 300 захисних споруд, де мешканці можуть перебувати під час повітряної тривоги.

У нічні години у нашому місті, як і по всій Україні, діє комендантська година, під час якої перебування цивільних громадян на вулиці заборонено. А у випадку тривоги у такий час – мешканці будинків повинні скористатися найближчим із доступних укриттів, які, в основному, влаштовані у підвалах будинків або найближчих закладах освіти.

Вуличних укриттів у Тернополі є 10. І лише на одному з них була влаштована захисна решітка, оскільки деякі особи навмисно смітили в укриттях, використовували споруди не за призначенням. Вуличні бетонні укриття на зупинках мають бути відчинені в години, коли немає обмежень пересувань на вулиці, тобто, до початку комендантської години. А у час комендантської години мешканці можуть скористатися укриттям, що знаходиться у залізничному вокзалі.

Міський голова видав розпорядження перевірити всі укриття, в т.ч. і вуличні, які розміщенні на зупинках громадського транспорту. Власники укриттів мають написати графік роботи, якщо це укриття знаходиться не в підвалі житлового будинку.

Нагадаємо, що побачити усі доступні укриття у місті можна на сайті міської ради у розділі «е-сервіси», або через мобільний додаток «е-Тернопіль» (доступний для завантаження на операційні системі Android та iOS).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал вручив ...
Наступна новина: Постраждалим від ракетних ...

КОМЕНТАРІ