У Тернополі відкрилася виставка фотографій Кшиштофа Хейке «Не тільки Катинь…»

У Тернополі відкрилася виставка фотографій Кшиштофа Хейке «Не тільки Катинь…»

17.05.23 08:04 0 297
16 травня, в Українському Домі відкрилася виставка фотографій Кшиштофа Хейке «Не тільки Катинь…». Участь у відкритті взяли Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку - Славомір Місяк, віцеконсул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку - Матеуш Маршалек та міський голова Тернополя Сергій Надал.

На світлинах зображено цвинтарі в Катині, Харкові, Мєдному, монастир в Осташкові та ексгумаційні роботи, проведені в Биківні під Києвом, де були виявленні нові поховання польських жертв НКВС. На виставці також є фото сучасної війни в Україні, а саме воєнні злочини російських окупантів, які відбувалися у Бучі, Ірпені та Харкові.

«шня виставка є унікальною та результатом спільного польсько-українського проєкту. Тут представлені малюнки польських дітей, їх вони малювали наприкінці Другої світової війни, та малюнки юних українців про події сьогодення в Україні. Також є світлини знищення поляків у Другій світовій війні та такі ж події, що веде росія в Україні зараз, - відзначає Сергій Надал. – На жаль, історія знову повторюється. Разом з польським народом ми зазнали біди від спільного російського ворога. Це ще одне підтвердження того, що росіяни - вміють лише нищити, вбивати і грабувати. Найбільш болісно те, що страждають діти - фізично, морально, духовно. Наближаємо українську перемогу разом з усіма міжнародними партнерами і вже невдовзі українські діти намалюють парад перемоги».

Також на виставці презентували польсько-українські дитячі малюнки на тематику війни «Мамо, я не хочу війни».

Довідка. Кшиштоф Хейке – професор кіномистецтва, фотограф, оператор, мандрівник та видавець. Випускник Інституту фотографії в Празі та Державної вищої школи кіно, телебачення і театру в Лодзі. Протягом 30 років викладає фотографію на режисерському та операторському відділі. Засновник видавництва Terra Nova. Нагороджений срібною медаллю Gloria Artis. Його роботи представлені на понад 200 індивідуальних виставках у Польщі та за кордоном.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Основные преимущества ...
Наступна новина: В Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ