Чи нормально відвідувати психолога?

Чи нормально відвідувати психолога?

20.05.23 10:41 1 418

Психолог за визначенням є терапевтом, який дає змогу вам оцінити чинники, що спричиняють психічний розлад, щоб потім запропонувати терапевтичні цілі та методи для поліпшення стану. Приводи для консультації, особливості психолога по відношенню до психіатра тощо. Ось що потрібно знати перед записом на прийом до психолога. Ви не наважуєтеся записатися на прийом до психологи в місті Львів?

Чи серйозно звертатися до психіатра?

Щоб з'ясувати, чи розумно звернутися до психолога, запитайте себе, чи спричиняє ваша проблема справжні страждання у вашому повсякденному житті, і чи вважаєте ви, що вам потрібна допомога ззовні, щоб допомогти вам подолати її.

Якщо відповідь "так", то можете зі спокійною душею йти до психіатра: психолог зосередиться на вашій проблемі, щоб допомогти вам із нею впоратися. Чи то занепокоєння, чи то проблеми зі сном, чи то труднощі з концентрацією уваги, чи то ще щось, психолог може супроводжувати вас, і, навпаки, вдаватися до нього зовсім не серйозно.

Порада: перш ніж зробити рішучий крок, складіть в умі список причин, які змушують вас записатися на прийом до психіатра, і чого ви очікуєте від цього в конкретних термінах.

Ви можете почати з розмови зі своїм лікарем про свої труднощі, щоб він міг скерувати вас до психолога і надіслати вам рекомендаційний лист.

Коли звертатися до психолога?

Консультація з психологом корисна, коли труднощі здаються надто серйозними або постійними і порушують ваше соціальне життя, роботу або романтичні стосунки.

Психолог супроводжуватиме вас, використовуючи немедикаментозні техніки та методи для роботи над тим, що вас турбує: безсонням, депресією, стресом. Він може супроводжувати вас і допомагати долати життєві випробування, як-от тяжка втрата або втрата, оголошення про хворобу. Нарешті, психіатр може допомогти вам у ваших соціальних стосунках, вашій парі, ваших стосунках на роботі тощо.

Як дізнатися, чи слід моїй дитині звернутися до психолога?

Тут також важливим є спостереження за явними порушеннями розладу, щоб знати, чи слід вашій дитині консультуватися з психіатром. Також зверніть увагу на те, що щодня говорять вам фахівці, які оточують вашу дитину: лікар, вчителі, шкільний психолог тощо. Вони можуть попередити вас про ознаки, що вказують на розлад.

Лікар загальної практики може, якщо вважатиме за потрібне, скерувати вашу дитину до психіатра або психолога. У будь-якому разі перша консультація з тим чи іншим фахівцем є хорошим способом оцінити необхідність підтримки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)
Наступна новина: Как правильно сделать ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
bart_tlt - 20.05.23

Блог супер, побільше б таких!