Переваги чи недоліки органічного харчування?

Переваги чи недоліки органічного харчування?

21.05.23 11:41 0 18190

Переваги та недоліки органічного харчування. Органічний - це тенденція, яка існує з 1970-х років Термін "органічний" відноситься до продуктів харчування, вироблених без синтетичних пестицидів або штучних добрив. Органічні продукти нині є одним із найбільших трендів у харчовій промисловості. Багато людей вважають за краще їсти органічні продукти, тому що вважають, що це корисніше і краще для навколишнього середовища. Про це і багато іншого дивитися тут.

Органічне харчування знижує ризик раку

Поїдання органічних залишків призначене для багатих домогосподарств.
Нині органічний ринок, як і раніше, орієнтований на привілейовану клієнтуру.

Багато сільськогосподарських продуктів містять хімічні речовини. Це може викликати хронічні захворювання, такі як рак, які можна було б зупинити, якби ми дотримувалися органічного, а не традиційного сільського господарства.

Їжа, вирощена без пестицидів, смачніша. Тенденція до органічного землеробства поважає біорізноманіття і дає змогу фермам відповідальніше використовувати свою землю. Неорганічні продукти не завжди вирощують у здорових і чистих умовах; деякі з них забруднені токсичними хімікатами поруч із полями. Ці продукти можуть бути жахливими на смак, але деякі все одно захочуть їх їсти, тому що не знають, що вони заражені.

Купівля органічних продуктів підтримує навколишнє середовище і створює робочі місця

Що менше пестицидів використовується в сільськогосподарських культурах, то менше забруднення повітря і ґрунтових вод. Органічні ферми створять більше робочих місць, ніж звичайні ферми, тому що вони стануть більшим персоналом для сільськогосподарських робіт. Крім того, вони також використовуватимуть більше співробітників для збору і переробки органічних продуктів, ніж звичайні виробники, які збирають перероблені хімікати у великих масштабах.

Деякі органічні ферми забруднюють більше

Коли деякі фермери намагаються більше підтримувати навколишнє середовище, вони часто намагаються компенсувати це, використовуючи стільки органобіопестицидів, скільки вони раніше використовували із синтетичними пестицидами. Крім того, деякі країни, як-от Китай або Індія, недостатньо піклуються про благополуччя тварин або людей, щоб відповідати мінімальним стандартам у цій галузі.

Вони експлуатують свою дешеву робочу силу і дозволяють їм жити в умовах хронічного забруднення по всьому агропродовольчому ланцюжку доти, доки міжнародно визнана незалежна організація не прибуде на місце для розслідування серйозного нещасного випадку зі здоров'ям, що стався вдома (наприклад, колективне отруєння зі смертельними наслідками після серйозної повені, яка безконтрольно вихлюпує все своє забруднювальне навантаження).

Органічне харчування не таке корисне, як думають деякі

Дехто вважає, що ці продукти не більш поживні, ніж звичайні продукти, і можуть бути менш корисними. Дослідження показали, що споживання може поліпшити здоров'я, але різниця мінімальна. Ба більше, деякі вважають, що їхня висока вартість не дає змоги бідним користуватися їхніми поживними властивостями.

Деякі також вважають, що органічні продукти небезпечніші за інші продукти. Інші люди думають, що різниця між органічним і неорганічним занадто тонка, щоб мати сенс.

Загалом, вживання органічних продуктів має багато переваг, зокрема зниження ризику розвитку раку, кращий смак та екологічність. Існують контраргументи, які також необхідно враховувати, як-от вищі витрати та нижча якість продуктів, одержуваних за використання традиційних методів ведення сільського господарства.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)
Наступна новина: Як доглядати за шкірою ...

КОМЕНТАРІ