Реєстрація за кордоном після трьох місяців перебування

Реєстрація за кордоном після трьох місяців перебування

24.05.23 17:04 0 355

Як громадянин ЄС, ви не зобов'язані протягом перших трьох місяців вашого перебування в приймаючій країні подавати заяву на отримання документа, що підтверджує, що ви маєте право на проживання в цій країні. Однак деякі країни можуть вимагати від вас повідомити про свою присутність після прибуття. Через три місяці вас можуть попросити зареєструватися в місцевих органах влади (зазвичай у мерії або поліцейській дільниці) для отримання реєстраційного посвідчення.

Також посвідка на постійне проживання є обов'язковою для всіх, хто бажає жити та/або працювати в Україні. Вона залежить від ваших планів і може бути тимчасовою або постійною.

Також відома як посвідка на проживання, це документ, який може отримати будь-який іноземний громадянин, який планує перебувати в країні протягом періоду, що перевищує термін дії візи або період безвізового режиму. Зверніть увагу, що якщо ви є французом і просто бажаєте відвідати Україну на термін менше 90 днів, вам не потрібна віза.

Вам потрібно буде пред'явити дійсне посвідчення особи або паспорті:

Для службовців і відряджених працівників:

  • довідка з місця роботи або підтвердження прийняття на роботу від роботодавця;

Для самозайнятих:

  • підтвердження статусу самозайнятого;

Для пенсіонерів:

  • підтвердження комплексної медичної страховки;
  • доказ того, що у вас є достатні ресурси (незалежно від їхнього джерела), щоб жити без звернення по фінансову допомогу;

Для студентів:

  • підтвердження вашого зарахування до акредитованого навчального закладу;
  • підтвердження комплексної медичної страховки;
  • заява про те, що у вас достатньо ресурсів (незалежно від джерела), щоб вижити, не звертаючись по фінансову допомогу.

Попередження

Жодні інші документи не можуть бути запитані.

Потім ви отримаєте свідоцтво про реєстрацію, яке підтверджує, що ви маєте право жити у відповідній країні.

Посвідчення має бути видано негайно і не повинно коштувати більше, ніж посвідчення особи для громадян відповідної країни.

Воно має бути дійсним протягом невизначеного періоду часу (тобто його не потрібно продовжувати), але вам може знадобитися повідомити про будь-які зміни адреси в місцеві органи влади.

Де і як зареєструватися в приймаючій країні:

Якщо від вас вимагається зареєструватися, але ви цього не зробите, вас можуть оштрафувати. Однак ви можете продовжувати проживати в країні і не можете бути депортовані тільки з цієї причини.

У багатьох країнах вам, як і раніше, необхідно мати при собі свідоцтво про реєстрацію та національне посвідчення особи або паспорт. Якщо ви забудете, ви ризикуєте отримати штраф, але вас не можуть виключити тільки з цієї причини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 17)
Наступна новина: 4 переваги навчання чи ...

КОМЕНТАРІ