У Рівненській області домашнє насильство - в центрі уваги правоохоронців

У Рівненській області домашнє насильство - в центрі уваги правоохоронців

25.05.23 08:15 0 249
Ніхто не повинен жити в щоденному страху від психологічного, фізичного, економічного чи сексуального насилля.

На жаль, насильство та жорстоке поводження, свідками якого і потерпілими є також і діти, стає дедалі більш поширеним явищем у світі та у нашій державі.

Тому, з метою удосконалення навичок роботи з такою категорією громадян, в обласній прокуратурі відбулося спільне навчання прокурорів, поліцейських, експертів, психологів, адвокатів та представників громадських організацій. Говорили про те, як розпізнати і запобігти домашньому насильству, а також особливості розслідування, процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних правопорушеннях, пов'язаних з домашнім насильством.

Спеціалісти, зокрема, на практиці пояснили, як розпізнати різні види домашнього насильства; відмежувати адміністративну та кримінальну відповідальності; розповіли про особливості та нюанси допиту осіб, які постраждали від такого насильства; застосування обмежувальних заходів до підозрюваних тощо.

Крім того, учасники навчання обговорили проблемні питання щоденної роботи на вказаному напрямі, обмінялися думками і досвідом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ