У Тернополі пам’ятними заходами вшанували Героїв,які борються за незалежність та свободу України

У Тернополі пам’ятними заходами вшанували Героїв,які борються за незалежність та свободу України

25.05.23 09:01 0 292
У пам’ять про полеглих у визвольній боротьбі за свободу та незалежність України провели поминальну молитву спільно з родинами Героїв, сім'ями та побратимами військовослужбовців, представниками духовенства і громадськості.

Участь у молебні й покладанні квітів до могил захисників до меморіальної стели «Воїнам, загиблим за волю України» і пам’ятника Степанові Бандері взяли й міський голова Тернополя Сергій Надал та секретар міської ради Ігор Гірчак.

« вся Україна віддає шану Героям України всіх часів, які поклали життя за незалежність та свободу України. Свого часу засновник та провідник ОУН Євген Коновалець казав: «У великій світовій драмі наших днів ми маємо вибір: або бути творцями, або жертвами історії». Українські Герої XX століття пройшли через криваві війни та випробування, зберегли українську націю, стали творцями своєї історії, – зазначає Сергій Надал. – Тепер же українські Герої XXI століття показали всьому світу, що українці – не лише творці своєї власної історії, ми творимо нову історію Європи та світу. Ми довели всьому світу, що українці – це нація Героїв та переможців».

За вагомий особистий внесок у становленні української державності та особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за заслуги перед містом присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно) та вручено рідним загиблих Героїв:

* АКІНЖЕЛИ Богдан Олегович – солдат;

* БАРНА Олег Степанович – помічник гранатометника, старший сержант;

* БУГАЙСЬКИЙ Павло Віталійович – солдат;

* ГИНДА Валерій Васильович – солдат;

* ДАНИЛЮК Валерій Васильович – солдат;

* ДОРОХОВ Валерій Валерійович – лейтенант;

* ЗАВЕРУХА Віталій Степанович – сержант;

* КАЗМІРЧУК Валерій Феофанович – старший солдат;

* КАПУСТИНСЬКИЙ Василь-Яків Григорович – стрілець-помічник гранатометника;

* КОНОТОПСЬКИЙ Ігор Богданович – солдат;

* МУДРИК Тарас Васильович – солдат;

* РИБАЛЬСЬКИЙ Віталій Григорович – солдат;

* СИДІР Мирослав Мар’янович – солдат;

* СИДОРАК Михайло Богданович – солдат;

* СТЕПАНКЕВИЧ Олександр Тарасович – старший сержант;

* СУСЛЕНКО Віталій Сергійович – солдат;

* ШТРЕМПЕЛ Йосип Гийзович – солдат;

Також подяку за проявлений героїзм винесено Воробйову Василю Олександровичу – солдату 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила, (подяку отримала дружина Героя).

До слова, відзначення Дня Героїв приурочене до дати 23 травня 1938 року, коли у Роттердамі було вбито полковника Євгена Коновальця. У травні також трагічно пішли з життя видатні борці за Українську державність XX століття – Микола Міхновський та Симон Петлюра.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі до окремих ...
Наступна новина: 11 червня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ