Ювенальні прокурори зустрілися із понад 3 тисячами учнів Рівненщини

Ювенальні прокурори зустрілися із понад 3 тисячами учнів Рівненщини

29.05.23 10:52 0 253
З метою правового виховання молоді та профілактики правопорушень серед неповнолітніх, а також до Міжнародного дня захисту дітей, ювенальні прокурори впродовж травня відвідують навчальні заклади області. До таких зустрічей долучають також представників органів місцевого самоврядування, працівників освіти, охорони здоров'я, ювенальної превенції та ДСНС.

Наразі прокурори відвідали вже 43 навчальні заклади, від міст до найвіддаленіших сіл районів. Юридично-просвітницькими зустрічами вдалося охопити більше 3000 дітей. Серед слухачів – школярі різних вікових категорій.

Учням наголошують, що держава через відповідні уповноважені органи створює усі умови для комфортного та безпечного життя дітей, отримання ними освіти, соціального захисту та всебічного розвитку.

Також, однією із тем, яку піднімають на кожній такій зустрічі – шкідливість вживання алкоголю та інших заборонених речовин. І не лише в частині, яка стосується безпосередньо впливу на здоров'я, а й у частині відповідальності, яку доведеться понести за вчинення таких правопорушень.

Крім того, школярам у деталях розповідають алгоритм необхідних дій неповнолітніх, які стали свідками чи потерпілими від домашнього насильства або інших правопорушень.

Окремим питанням фахівці обговорюють основні правила інтернет-безпеки. Пояснюють, як не потрапити «на гачок» до шахраїв та інших злочинців.

Також, прокурори проводять профорієнтаційну роботу - розповідають про діяльність прокуратури та особливості роботи ювенального прокурора, його завдання і повноваження.

Діти зазвичай беруть активну участь в таких зустрічах, ставлять питання та обмінюються думками.

Такі заходи – це ще один крок до підвищення рівня правової свідомості дітей, а також формування правильних навичок поведінки у випадку протиправних дій щодо неповнолітніх.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на вул. ...
Наступна новина: Чергова «Допомога армії від ...

КОМЕНТАРІ