У Тернополі відзначили річницю створення проєкту «Поліцейський офіцер громади»

У Тернополі відзначили річницю створення проєкту «Поліцейський офіцер громади»

29.05.23 10:18 0 201
У Тернопільській громаді активно діє проєкт «Поліцейський офіцер громади», ініційований Національною поліцією України за підтримки Посольства США та ICITAP. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

В рамках проєкту з 2022 року на території Тернопільської міської територіальної громади працюють офіцери Національної поліції задля безпеки громадян та є надійною охороною порядку у громаді.

«Проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно реалізується у громаді. Це важлива ініціатива, адже таким чином поліцейські знаходяться ближче до мешканців. В офіцера громади є, зокрема, більше повноважень, відповідне матеріально-технічне забезпечення, транспорт, що дає можливість ефективно виконувати свою роботу, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Ми готові продовжувати цю роботу та створювати нові поліцейські станції. Наразі така станція є в селі Іванківці, також працює офіцер у мікрорайоні «Кутківці» і нещодавно з’явилась нова поліцейська станція, що обслуговує вулиці масиву «Східний» та «Канада». Сподіваємось, що цьогоріч їхня кількість також буде збільшена. Від імені тернополян дякую поліцейським за роботу у нашій громаді, адже тут залишається тихо та спокійно. поліцейські показали себе як справжні патріоти і не лише тут, а й на передовій, захищаючи наші кордони».

Як розповідає керівник ГУ Національної поліції в області Олександр Богомол, на Тернопільщині цей проєкт більш активно почали реалізувати у грудні 2021 року. На в області уже призначено сім працівників «Поліцейський офіцер громади», ще десять пройшли відповідне навчання та уже зовсім скоро розпочнуть виконання своїх обов’язків.

У поліції наголошують, головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Також розпорядженням міського голови Сергія Надала оголошено подяки двом поліцейським офіцерам громади.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ