На Рівненщині затримано чоловіка,який «зливав» білорусам інформацію про ЗСУ

На Рівненщині затримано чоловіка,який «зливав» білорусам інформацію про ЗСУ

04.06.23 08:06 0 174
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито місцевого жителя, який в умовах воєнного стану поширював інформацію про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства чоловік, який є громадянином білорусі, але вже багато років живе на прикордонній території Рівненщини, був завербованим агентом білоруської спецслужби. На виконання завдання свого куратора він передавав ворогу інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ на півночі Рівненщини.

Зловмисника затримали за місцем його проживання під час спроби чергової передачі розвідданих до рб.

Під час обшуків у нього виявили та вилучили засоби зв'язку із доказами листування та записники із білоруськими та російськими контактами.

Чоловікові вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Три медалі здобули ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ