Як вибрати джерело безперебійного живлення для квартири та дому?

Як вибрати джерело безперебійного живлення для квартири та дому?

08.06.23 12:36 1 636

Щоб уберегти електричні прилади під час перепаду електричної напруги, використовують джерело безперебійного живлення. Це пристрій, за допомогою якого можна утримувати однофазну мережу на показнику 220 В. Навіть під час коливань або раптових відключень електроенергії побутові прилади, офісне чи промислове обладнання буде захищено. Це особливо важливо для стабільної роботи опалювальних котлів, холодильників, комп’ютерів. Безперебійники також використовують у лікарнях для забезпечення безперервної роботи медичного обладнання. Від потужності ДБЖ залежить тривалість автономної роботи техніки.

На що звернути увагу під час вибору

Обираючи безперервне живлення, варто враховувати такі параметри:

  • Автономність. Якщо це безперебійник із вбудованою батареєю, то час автономної роботи становитиме в середньому 5–15 хвилин. У моделей із зовнішнім акумулятором цей період значно довший.

  • Акумулятор. Звертайте увагу на ємність, тип, розміщення батареї, можливість її заміни після того, як вона остаточно вийде з ладу.

  • Розніми. Важливо враховувати, скільки їх та якого вони типу. Оптимальним варіантом є 4–6 рознімів для забезпечення роботи найчутливіших приладів у будинку.

  • Додаткові функції. Це може бути опція «холодного старту» без електрики, індикатори справності роботи приладу, контроль нагрівання тощо.

Додаткові рекомендації

Компанія MiLight має у своєму асортименті джерела безперебійного живлення з різними технічними характеристиками. Розглянемо рекомендації щодо вибору безперебійників залежно від того, яку техніку до нього планують під’єднати.

Комп’ютер

Для забезпечення роботи персонального комп’ютера можна придбати лінійно-інтерактивні джерела безперебійного живлення. Важливо враховувати потужність не лише системного блока, а й монітора та підключених периферійних пристроїв.

Роутер

Щоб отримати стабільний бездротовий інтернет, достатньо бюджетного лінійно-інтерактивного безперебійника, до якого в разі потреби можна буде під’єднати додатковий акумулятор.

Котел

Для забезпечення живлення сучасної опалювальної системи з котлом з автоматикою та циркуляційним насосом краще вибирати джерела безперебійного живлення типу on-line, які вирівнюють електронапругу та певний час підтримують роботу приладів, якщо світло раптово вимкнули.

Холодильник

Цей пристрій дуже чутливий до перепадів напруги, а його ремонт недешевий. Тому оптимальним варіантом буде однофазний UPS для електромережі на 220 В. Бажано обирати потужність безперебійника 750–1500 Вт.

Врахувавши всі рекомендації, ви зможете швидко підібрати джерело безперебійного живлення, яке повністю задовольнить ваші потреби.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 26)
Попередня новина: Переваги регулярного ...
Наступна новина: Ваш партнер у сфері ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
synchroimpulse - 08.06.23

Каждая статья автора отлична от предыдущей. Вывод: читать автора :)