Українці повертаються з-за кордону додому за лікуванням зубів

Українці повертаються з-за кордону додому за лікуванням зубів

10.06.23 00:12 28 726

В ТОП країн з кращою у світі медициною входять: Швеція, Швейцарія, Австрія, Іспанія, Італія, Франція, Бельгія. Українці, що перебувають за кордоном, не поспішають скористатися послугами місцевих медичних закладів. Їх відлякують ціни на стоматологію. Співвітчизники масово повертаються в Україну за дешевшими та якісними послугами з лікування, видалення або протезування зубів.

Держстат України підрахував, що за час війни з країни виїхало 17 млн біженців, але згодом поступово повернулися на Батьківщину 9,2 млн людей.

За даними ООН, на кінець лютого 2023 в Європі перебувало 8 мільйонів українських біженців, ще 1,3 мільйона співвітчизників мають ППП в Євросоюзі, понад 2 мільйони громадян України перебувають в ЄС як трудові мігранти. Частина з них за останній рік перетинала кордон декілька разів, прямуючи в ЄС та у зворотному напрямку.

Опитування показали, що чимала частка біженців їде в Україну на деякий час, щоб скористатися якісними та недорогими послугами вітчизняних дантистів. Людей змушують вирушати в далеку дорогу захмарні ціни на стоматологію, що склалися в Польщі, Чехії, Німеччині та інших країнах.

Проблема вартості лікування зубів у Європі та США

Медичне страхування, доступне біженцям в країнах ЄС та США, відшкодовує вартість лише невідкладної стоматологічної допомоги – видалення зубів у разі гострого болю, запалення. Всі інші лікувальні маніпуляції виконуються за рахунок пацієнта.

Для прикладу розглянемо вартість популярних видів лікування у різних країнах з прив’язкою до гривні:

  1. Первинний огляд пацієнта: в Чехії – 900 грн, у Німеччині – 1700 грн, у Польщі – 800-1600 грн.

  2. Професійна гігієна ротової порожнини: в Чехії – 3400 грн, у Німеччині – 4500 грн.

  3. Відбілювання зубів: в Чехії – 9000 грн, у Німеччині – 9000 грн, у Польщі – 6000 грн.

  4. Встановлення композитної пломби: в Чехії – 4300 грн, у Німеччині – 7000 грн, у Польщі – 3500 грн.

  5. Лікування одного кореневого каналу (без урахування пломбування): в Чехії – 4200 грн, у Німеччині – 6500 грн, у Польщі – 3600 грн.

  6. Просте видалення постійного зуба з анестезією: в Чехії – 5000 грн, у Німеччині – 8500 грн, у Польщі – 4500 грн.

  7. Встановлення металокерамічної коронки: в Чехії – 15000-20000 грн, у Німеччині – 16000-22000 грн, у Польщі – 14000 грн.

  8. Виготовлення повного знімного протеза: в Чехії – 15000 грн, у Німеччині – 18000 грн, у Польщі – 13000 грн.

  9. Встановлення імпланту з металокерамічною коронкою без синусліфтінгу: в Чехії – 51000 грн, у Німеччині – 70000 грн, у Польщі – 47000 грн.

  10. Зубний імплантат з коронкою на один зуб коштує близько 148000 грн у США і Канаді, близько 3129000 грн у Великобританії та близько 92000 грн в Австралії, Іспанії, Німеччині.



Джерело: kes.com.ua/ua/

В країнах Північної Європи вартість лікування зубів ще вища. За даними опитування організації Opinion, 33% норвежців відмовляється від візитів до стоматолога з фінансових причин. 14% опитаних брали банківський кредит на оплату послуг лікаря.

У Швейцарії видалення зуба обійдеться пацієнту в суму від 20000 грн, встановлення пломби без лікування каналів коштуватиме 8000 грн. Вартість встановлення імпланту доходить до 400000 грн.

Якщо порівняти ціни на лікування або протезування зубів у країнах ЄС та в Клініці Естетичної Стоматології в Києві, то виявиться, що вітчизняні послуги коштують в декілька разів дешевше, ніж європейські, а якість роботи українських лікарів – на рівні найвищих світових стандартів.

Чому українці обирають лікування зубів у своїй країні?

Захмарні ціни на стоматологію у Німеччині або Польщі доповнюються величезними чергами на прийом. Очікувати на візит до лікаря можна декілька місяців. Термінова допомога надається лише в разі наявності гострого болю.

Між окремими етапами лікування може пройти досить довгий проміжок часу. Наступний візит до клініки часто відбувається через декілька тижнів або місяців після першого огляду.

Під час візиту до дантиста в країнах ЄС у наших співвітчизників виникають великі проблеми зі спілкуванням з лікарем. Найчастіше стоматологи розуміють лише мову своєї країни та вкрай рідко розмовляють англійською. Знайти україномовного фахівця вкрай важко. В невеликих містах та селах європейських країн потрапити до лікаря складно, там спостерігається великий дефіцит кадрів.

Недоступна стоматологія, ціни на послуги, які не кожному по кишені, змушують українців повертатися на Батьківщину в пошуках якісного і недорогого лікування.

Переваги лікування зубів в Україні

Українці, які мали можливість порівняти ціни на стоматологію в Чехії або Данії, а також умови лікування, виділяють такі переваги вітчизняних клінік:

  • можливість швидко записатися на прийом до стоматолога і провести лікування за 1-3 візити;

  • сучасне обладнання і матеріали;

  • відмінна кваліфікація персоналу;

  • високий рівень сервісу, ввічливе спілкування рідною мовою;

  • доступні ціни;

  • великий вибір послуг.

Українські клініки не тільки не поступаються закордонним, а в багатьох аспектах мають переваги перед ними.

Джерело: kes.com.ua/ua/

Як вибрати хорошу клініку для лікування зубів в Україні?

Перед початком лікування слід звернути увагу на такі параметри медичного закладу:

  • наявність ліцензій, дозволів, сертифікатів;

  • зручне розташування;

  • великий спектр послуг;

  • якісне обладнання і матеріали;

  • високу кваліфікацію персоналу;

  • помірну вартість лікування;

  • приємну атмосферу в закладі, ідеальну чистоту і стерильність;

  • бездоганну репутацію, гарні відгуки пацієнтів.

Київська Клініка Естетичної Стоматології пропонує європейські технології і якість лікування в поєднанні з українськими цінами на послуги.

Джерело: kes.com.ua/ua/

Досвід пацієнтів, які лікували зуби в Україні

Пацієнти українських клінік високо оцінюють роботу вітчизняних стоматологів. Вони мали змогу порівняти рівень лікування в Європі та в Україні та масово віддають перевагу вітчизняним фахівцям.

Опитування показали, що наші співвітчизники при оцінюванні послуг стоматологічних закладів звертають увагу перш за все на якість лікування, потім на ціни та на комфорт перебування. І за всіма параметрами наші медичні заклади мають перевагу перед закордонними.

Пацієнти київської Клініки Естетичної Стоматології у своїх відгуках відзначають високу якість роботи лікарів, приємну атмосферу, доступні ціни.

Наводимо кілька прикладів таких відгуків.

 

 

Перспективи розвитку стоматології в Україні

В Україні на кожні 10000 населення працює 7 лікарів-стоматологів різного фаху. Українські виші щорічно готують 1300-1500 лікарів цього профілю. В Чехії на 1 лікаря припадає понад 2000 пацієнтів. Це призводить до неможливості своєчасно потрапити на прийом і отримати лікування.

В ЄС 85% стоматологів – лікарі загальної практики та лише 15% мають вузьку спеціалізацію і надають відповідні послуги. В Україні ці показники становлять 70% до 30%. Отримати лікування в ортодонта, хірурга чи пародонтолога в нашій країні простіше.

В Україні існують державні та приватні стоматологічні клініки. Громадяни можуть вільно обирати, куди їм звертатися. В разі гострої потреби співвітчизники можуть отримати допомогу лікаря в день звернення, включаючи рентген-діагностику, лабораторні аналізи, анестезію і лікування захворювання ротової порожнини.

Джерело: kes.com.ua/ua/

Кожен рік в країні відкриваються нові стоматологічні клініки та кабінети. Щорічно лікарі виконують 45 мільйонів прийомів пацієнтів. З кожним роком ринок послуг зростає, на ньому виникають нові сучасні медичні заклади, розширюється перелік видів лікування, з’являються нові матеріали та технології.

Лікування зубів в Україні – вигідне рішення для українців та іноземних громадян

Вже декілька років в Україні існує таке поняття, як медичний туризм. В країну приїздять лікуватися не лише наші громадяни, що тимчасово перебувають в Європі, але і самі європейці. Їх приваблюють низькі ціни та висока якість послуг вітчизняних фахівців, а також безвізове перебування на території України протягом 90 днів.

Навіть враховуючи вартість трансферу та перебування в країні під час лікування зубів, рішення поїхати в Україну економічно виправдане. Воно дозволяє європейцям і українцям заощаджувати великі кошти без шкоди для здоров’я та отримувати допомогу лікаря в декілька разів оперативніше, ніж в ЄС. Потенціал нашої медицини дає змогу успішно лікувати як українців, так і закордонних гостей.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 39)
Наступна новина: Игры и приложения Плей ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Gsergg - 10.06.23

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
fon_kolobok - 10.06.23

клас!

аватар країна
ivan_petrik - 10.06.23

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
Selcy - 10.06.23

лучше и не скажешь

аватар країна
Freeplex - 10.06.23

ух ти...

аватар країна
Tatarena085 - 10.06.23

интересно. только название какое-то несерьезное.

аватар країна
JustMoney7 - 10.06.23

відмінно викладаєте

аватар країна
Dog_n1 - 10.06.23

Стаття цікава, але мені здається, все це казки, не більше.

аватар країна
ptwGT - 10.06.23

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
An2go - 10.06.23

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
psyengodie - 10.06.23

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
mmadliz - 10.06.23

ДА СУПЕР!!!!!!!!!!!!

аватар країна
artem_mazurok - 10.06.23

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
e_blow - 10.06.23

ух ти...

аватар країна
Delnot666 - 10.06.23

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
MIGHTYMM - 10.06.23

Ну жесть звичайно ...

аватар країна
anton_alexandro - 10.06.23

Каждая статья автора отлична от предыдущей. Вывод: читать автора :)

аватар країна
BatmanRussia - 10.06.23

Побольше бы таких статей

аватар країна
money_dar - 10.06.23

Блестящая идея

аватар країна
bldhwr - 10.06.23

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
ShirokovAV - 10.06.23

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
youtgus - 10.06.23

новость послал по инету.

аватар країна
Kreedawt - 10.06.23

5ка! Отличный пост!

аватар країна
alskor - 10.06.23

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
bullik01 - 10.06.23

Спасибо, статья очень помогла.

аватар країна
Lucky_Dreamer - 10.06.23

ну що тут скажеш ...

аватар країна
Kidruk - 10.06.23

погоджуся з автором

аватар країна
Andrei1101 - 10.06.23

И правда креатив…супер!