Столовий посуд: види і призначення

Столовий посуд: види і призначення

16.06.23 19:57 0 926

Жодне застілля будь воно святкове або буденне не обходиться без столового посуду. Тарілки, бульйонниці, супниці, горщики для запікання, а також салатники, менажниці, страви для гарячих і холодних закусок, ємності для соусів, столові прилади, келихи і склянки для подачі напоїв – все це красується, як на святкових, так і на обідніх столах, роблячи кожну трапезу комфортною, а їжу ще більш смачною. Як вибрати набори столового посуду? Як за нею доглядати, щоб вона довше зберегла первозданний вигляд? Ось про це ми і поговоримо в даному огляді.

Призначення кухонного посуду

Столовий посуд-це та посуд, яка використовується тільки для сервірування столу і подачі страви. Посуд для чаювання теж відноситься до розряду їдальні — це чашки для чаю і кави, Заварювальні чайники, кавники, молочник і цукорниця, Тортівниця, цукерниця, словом все те, в чому прийнято подавати їжу на стіл.

Види столового посуду

Види столового посуду сформовані на основі матеріалів, з яких вона виготовлена. До них відносять:

  • Фарфор
  • Фаянс
  • Скло та кераміка
  • Метал

Ніжність і розкіш порцеляни найпопулярніша — посуд з порцеляни. Вона виглядає стильно, вишукано, а оскільки фарфор сам по собі не дешевий, то і дизайн посуду з нього підбирається відповідний. З її допомогою можна накрити будь — який стіл-від простого домашнього застілля до званої вечері. І завжди сервіровка буде виглядати витончено, модно, з відтінком розкоші.

Фаянсовий посуд розташовується сходинкою нижче в рейтингу популярності і»витонченості". Вона виготовляється за схожою з порцеляною технологією, але в ній менше каоліну і кістяної золи, за рахунок чого стінки фаянсових виробів товщі, у них немає порцелянової дзвінкості і прозорості.

Легкість і витонченість — основні характеристики посуду зі скла. Вона красива, вишукана, часто — стилістично нейтральна. Скляний посуд можуть бути прозорою, матовою і кришталевої.

Найбільш очевидне використання металу-столові прилади. З металу також виготовляються окремі предмети сервірування: страви для подачі нарізок або фруктів, тортівниці, цукерниці, ікорниці, кокотниці, відерця для льоду.

Секрет догляду

Секрет догляду криється в особливостях кожного матеріалу. Якщо ви вибираєте фарфор, то його не можна мити окропом, впливати жорсткими щітками або замочувати в миючих складах. А металевий посуд погано переносить тривалий контакт з оцтом і сіллю. Тому секрет догляду в індивідуальних особливостях кожного матеріалу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 95)
Наступна новина: Цікаві статті про ...

КОМЕНТАРІ