Як правильно вибрати шини?

Як правильно вибрати шини?

16.06.23 19:34 1 22619

Яку шину вибрати для мого автомобіля? Як вибрати найкращі шини для мого автомобіля? Якщо ви ставите собі ці питання, наша стаття допоможе вам розглянути важливі критерії для правильного вибору. Розмір шин може здатися єдиним важливим фактором при виборі шин для автомобіля. Однак, як ми побачимо, також важливо враховувати ваш стиль водіння та погодні умови. Про це і багато іншого дивитися тут.

Дотримуйтесь розмірів, зазначених виробником

Це найперший критерій, який слід враховувати при виборі шин для вашого автомобіля. Оскільки не існує стандартного розміру шин, ви повинні спочатку визначити розміри шин, які сумісні з вашим автомобілем, перш ніж зробити вибір, спираючись на інші критерії, які ми пояснимо нижче.

Подивіться на боковину, щоб дізнатися розмір вашої шини

Подивіться на боковину однієї з ваших шин і зверніть увагу на цифри та літери на ній. Ця інформація допоможе вам знайти правильні шини для вашого автомобіля. Ви також можете знайти розміри шин на дверцятах водія або пасажира:

Розміри шин також вказані в інструкції з експлуатації вашого автомобіля (зазвичай знаходиться в бардачку). У цих документах зазвичай міститься вся інформація про розмір і технічні характеристики ваших шин, а також рекомендований тиск.

Що означають ці цифри та літери?

Ширина шини або ширина профілю: (Приклад: 255)

Ширина шини в міліметрах вимірюється від найширшої точки на зовнішній боковині шини до найширшої точки на внутрішній боковині.

Співвідношення сторін: (Приклад: 55)

Співвідношення сторін - це процентне співвідношення між висотою боковини та шириною шини. Чим менше співвідношення, тим менша висота боковини, що забезпечує краще зчеплення на поворотах, але менший комфорт.

Структура: (Приклад: R)

Це внутрішня структура шини. Вона може бути "радіальною" (R), як у більшості шин, "діагональною" (D) або "поперечно-поясною" (B).

Діаметр обода: (Приклад: 17)

Це число виражається в дюймах (1 дюйм = 2,54 см) і відповідає внутрішньому діаметру обода, який буде утримувати шину.

Індекс навантаження: (Приклад: 72)

Цей індекс вказує на максимальне навантаження, яке може витримати шина при заданому максимальному тиску. Існує таблиця, що показує відповідність між індексом і навантаженням, яке може витримати шина. 
Наприклад, 101 = 825 кг.

Швидкісний рейтинг: (Приклад: Y)

Індекс швидкості вказує на максимальну швидкість, з якою шина може рухатися з навантаженням, зазначеним в індексі навантаження, за умов експлуатації, визначених виробником. Індекси швидкості варіюються від A (найнижчий) до Y (найвищий), за одним винятком: H знаходиться між U і V.

Наприклад, Y = 300 км/год.

Шини підвищеної вантажопідйомності (HL)

Шини HL призначені для підтримки ваги електричних та гібридних транспортних засобів. Вони дозволяють використовувати шини того ж розміру, але з більшою вантажопідйомністю. 

Що таке шини OE?

Абревіатура OE розшифровується як "оригінальне обладнання". Це означає, що виробник вашого автомобіля схвалив ці шини для стандартної комплектації вашого автомобіля.

Audi, BMW, Mercedes та інші виробники встановлюють на свої автомобілі шини, спеціально розроблені для їхніх брендів. Спеціальне маркування OE присутнє на боковині шини. Якщо це стосується вашого автомобіля, MICHELIN рекомендує замінити ваші шини на шини зі спеціальним маркуванням OE.

Як вибрати шини для мого автомобіля відповідно до клімату?

Вибирайте літні та зимові шини, якщо ви їздите в гірському регіоні, де кілька місяців на рік бувають суворі зимові умови (сніг, ожеледиця) і температура нижче 7°. Якщо ваші зимові умови більш суворі, ознайомтеся з нашою статтею "Як вибрати зимову шину".

Якщо ви живете в регіоні з менш суворими зимами, де іноді випадає сніг, обирайте всесезонні шини.

Якщо ви їздите в південноєвропейських регіонах з м'якими зимами (температура вище 7°C, без снігу), обирайте цілорічні літні шини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 28)
Наступна новина: Криза в автопромі: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Pintamisli - 23.05.23

Всегда приятно читать умных людей. Спасибо!