Рівненщина: на Сарненщині перекрили черговий канал постачання наркотиків до виправної колонії

Рівненщина: на Сарненщині перекрили черговий канал постачання наркотиків до виправної колонії

17.06.23 09:20 0 148
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури 4 особам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та пересиланні з метою збуту, а також у незаконному збуті наркотичних засобів, психотропних речовин до місць позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, канал постачання заборонених речовин на територію виправної колонії на Сарненщині налагодили троє засуджених, які відбувають покарання в установі. У них був пособник на волі, який перебуваючи на замісній терапії займався придбанням наркотиків та відправляв їх під вигаданими анкетними даними до колонії через логістичну компанію. Також встановлено, що частину наркотичних засобів і психотропних речовин учасники «бізнесу» збували на території Рівного та області.

У фігурантів провадження проведено ряд обшуків, у ході яких виявлено та вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи, які свідчать про їх причетність до вказаних злочинів.

Чоловікам вже повідомлено про підозру, вирішується питання обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснює Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НПУ та за сприяння оперативного відділу виправної колонії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 309 мешканців ...
Наступна новина: У Рівному викрили ...

КОМЕНТАРІ