Рівненщина: двох жительок Дубенщини судитимуть за «подвійну» приватизацію сільськогосподарської землі

Рівненщина: двох жительок Дубенщини судитимуть за «подвійну» приватизацію сільськогосподарської землі

17.06.23 09:57 0 160
Дубенська окружна прокуратура систематично вивчає рішення органів місцевого самоврядування, прийняті, зокрема, із земельних питань.

У ході такого моніторингу встановлено, що 33-річна жителька Дубенського району у 2017 році на Кременеччині безкоштовно приватизувала 2 га землі для ведення особистого селянського господарства, яку пізніше продала. Після цього, у серпні 2020 року вона звернулась із заявою на отримання земельної ділянки із тим же цільовим призначенням, але в же в Дубенському районі. При цьому, вона приховала від працівників сільської ради інформацію про продану земельну ділянку. Отримавши позитивне рішення органу місцевого самоврядування, у червні 2021 року громадянка зареєструвала на себе земельну ділянку площею 0,2 га, вартістю понад 50 тис. грн.

Схожа ситуація склалася з 37-річною уродженкою міста Дубна, яка у 2015 році, отримавши у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, змінила її цільове призначення. А вже у 2021 році, не повідомивши цю інформацію одній з сільських рад Дубенського району, вдруге безкоштовно отримала у власність земельну ділянку для цих же цілей, площею 0,8423 га, вартістю майже 176 тис. грн.

Окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальні акти щодо обох жінок. Їм інкримінують шахрайство (ст. 190 КК України). На земельні ділянки накладено арешт, що унеможливлює їх відчуження.

Крім цього, на розгляді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області перебувають позовні заяви окружної прокуратури про скасування рішень сільської ради та витребування незаконно набутих земельних ділянок.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 12 ...
Наступна новина: В Тернополі розклад занять ...

КОМЕНТАРІ