Керівник обласної прокуратури провів прийом в’язнів

Керівник обласної прокуратури провів прийом в’язнів

17.06.23 09:31 0 136
Керівник Рівненської обласної прокуратури провів особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Городищенська виправна колонія № 96».

В ході спілкування із засудженими Андрій Рудницький з'ясовував стан забезпечення в колонії конституційних прав в'язнів. Скарг на умови тримання в Городищенській виправній колонії не надходило.

Підняті засудженими питання стосувались можливості дострокового звільнення від відбування покарання з метою вступу до лав ЗСУ для оборони України, оскарження обвинувального вироку, який набрав законної сили, повернення вилучених у медичному закладі Державної кримінально-виконавчої служби України, що розташований в іншої області, ліків.

В ході особистого прийому керівником обласної прокуратури засудженим роз'яснено вимоги чинного законодавства, які передбачають порядок звернення із скаргами на дії працівників медзакладів та правоохоронних органів (ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» та ст.ст. 214, 216 КПК України), дострокове звільнення від покарання, а саме ст. 81 КК України (умовно-дострокове звільнення від відбування покарання) та ст. 87 КК України (помилування), а також можливість перегляду обвинувального вироку, який набрав законної сили, за нововиявленими обставинами при наявності підстав, передбачених ч. 2 ст. 459 КПК України (штучне створення або підроблення доказів, неправильність перекладу висновку і пояснень експерта, завідомо неправдиві показання свідка, потерпілого, підозрюваного, обвинуваченого, на яких ґрунтується вирок тощо).

На усі поставлені в'язнями питання Андрій Рудницький надав вичерпні відповіді з роз'ясненнями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на вул. ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ