У Рівненській області жительку Луганщини підозрюють у співпраці з окупантами

У Рівненській області жительку Луганщини підозрюють у співпраці з окупантами

17.06.23 09:05 0 148
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Луганщини оголошено про підозру у добровільному зайнятті посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителька міста Старобільськ, Луганської області, навесні минулого року, вже після тимчасової окупації міста, маючи намір збудувати кар'єру в незаконних органах окупаційної влади, вступила у злочинну змову з військами російської федерації та підконтрольними їй представниками терористичної організації так званої «лнр».

Жінка, у ході домовленостей, добровільно зайняла посаду «в.о. начальника управління пенсійного фонду лнр в Старобільському районі», що діє на тимчасово окупованій території України. Вона донині працює на ворога, виконуючи злочинні накази окупаційної влади.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У рівнянина вилучили ...
Наступна новина: У Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ