У Тернополі відбулась нарада з головами ОСББ щодо розв'язання проблем житлового фонду міста

У Тернополі відбулась нарада з головами ОСББ щодо розв'язання проблем житлового фонду міста

17.06.23 11:44 0 147
Цими днями на базі КП «Тернопільводоканал» відбулась нарада з головами правлінь ОСББ щодо розв’язання проблем у житловому фонді міста.

Під час наради міський голова Сергій Надал зосередив увагу присутніх на важливості належного стану найпростіших укриттів у приміщеннях будинків, заміни внутрішньобудинкових мереж на умовах співфінансування та роботи комісії щодо правильності нарахування за послуги водопостачання.

«Мета зустрічі – належний стан сховищ та найпростіших укриттів, які можуть слугувати безпечним місцем у випадку повітряної небезпеки. Також актуальне питання – це заміна внутрішньобудинкових мереж і використання програми співфінансування, яка прийнята на сесії міської ради, – зазначає Сергій Надал. – дуже важливо використати цю програму і провести заміну внутрішніх мереж у будинках, у тому числі водопостачання та водовідведення. Для того, щоб у будинках була чиста вода, потрібно замінити не лише мережі міста, збудувати станцію очищення води, а також необхідно замінити внутрішньобудинкові мережі на нові».

Міський голова додає, фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – коштом бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела.

Окрім того, під час наради було акцентовано на правильності нарахувань за воду, питаннях розбіжності у платіжках від підприємства та між тими даними, які є у показниках лічильника, питаннях щодо роботи комісії.

Звертаємо увагу, голови правлінь ОСББ, управителі чи ініціативні мешканці будинку у випадку розбіжностей між нарахуваннями загальнобудинкового лічильника та квартирних лічильників, мають право звернутися для виїзду на місце комісії, яка встановить причину розбіжності у використанні води.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фестиваль «ВідкрийТЕ ...
Наступна новина: Для юних тернополян провели ...

КОМЕНТАРІ