Як вибрати газонокосарку?

Як вибрати газонокосарку?

17.06.23 10:33 0 316

Щоб надати ділянці доглянутий вигляд, боротися з бур'янами і стимулювати появу нових пагонів досить купити газонокосарку. Цей сучасний агрегат став незамінним помічником на дачі і в приватному будинку. Вона допоможе утримувати в порядку ділянку, своєчасно позбавлятися від трави і робити красиві газони. Така техніка може бути різною — сучасні виробники можуть запропонувати масу цікавих варіантів, серед яких кожен клієнт зможе знайти саме те, часто влаштує його за ціною і якістю, а також функціоналу. Ознайомитися з моделями, цінами і вибрати кращий варіант можна на сайті https://e-altsest.com/ua/vse-dlya-sada/uhod-za-gazonom/gazonokosilki/. А на що слід звернути увагу при виборі газонокосарок ми розповімо в нашій статті.

Керівництво по вибору

  • Потужність двигуна. Цей показник вимірюється в кіловатах, а у бензинових моделей — в кінських силах. Чим більше потужність, тим швидше можна закінчити скошування трави і тим менше зусиль на це піде.
  • Висота скошування. Показник вимірюється в міліметрах. Щоб вибрати газонокосарку, потрібно знати максимальну і мінімальну висоту скосу.
  • Ширина скошування. Це ширина лінії, яку може обробити техніка за один прохід, вимірюється в сантиметрах або міліметрах. З одного боку, чим більше цей показник, тим швидше йде робота. А з іншого боку — тим менше можливостей для маневрів біля кордонів ділянки або біля перешкод.
  • Травозбірник. Вирішуючи, яку газонокосарку вибрати, потрібно враховувати наявність травозбірника і його обсяг (вимірюється в літрах). У нього надходить скошена трава, значить, її не доведеться збирати по ділянці, що полегшує роботу. Чим більше обсяг, тим рідше доведеться спустошувати травозбірник.
  • Вага. На вагу техніки впливає її потужність і продуктивність. Але занадто важкі газонокосарки неефективні на невеликих рівних ділянках, тому що на них складніше маневрувати і обходити перешкоди.
  • Матеріал корпусу. На вибір газонокосарки впливає матеріал, з якого вона зроблена. Найлегший варіант-пластик (5 кг і більше), але він тріскається при механічному впливі і плавиться при сильному нагріванні мотора. Сталеві моделі міцніше, але їх вага досягає 15-25 кг, а сов ременем вони схильні до іржі.
  • Ручка. Щоб максимально знизити рівень дискомфорту в процесі стрижки, вибирайте моделі з ергономічними ручками. Вони мінімізують напругу м'язів, навантаження на спину і зручно лежать в руках.

Крім цього, можна звернути увагу на автозапуск для бензинових моделей, наявність заднього ролика для створення максимально рівної поверхні, функцію мульчування, бічні накладки-крила для захисту корпусу при роботі поруч з перешкодами та інші корисні особливості. Вибрати відповідну модель допоможуть докладні описи та хараткеристики, а якщо у вас залишаться питання, ви завжди можете задати їх менеджерам інтернет-магазину Альцест. Вони розкриють особливості та переваги кожної моделі і допоможуть підібрати варіант з урахуванням ваших потреб і в рамках відведеного бюджету.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 22)

КОМЕНТАРІ