Вакуумні пакувальні машини

Вакуумні пакувальні машини

23.06.23 11:56 1 374

Вакуумна пакувальна машина являє собою серію пакувального обладнання, яке відкачує повітря з пластикового вакуумного пакета і запечатує пакет, щоб підтримувати стан вакууму всередині пакету протягом певного періоду часу, щоб продовжити термін придатності харчових продуктів. Кінцевою метою вакуумної пакувальної машини є забезпечення мінімального залишкового кисню і повітря всередині вакуумних пакетів. Ви можете вакууматор купити для свого дома чи бізнесу. Процес вакуумного пакування поєднує в собі відкачування повітря і термозварювання вакуумного пакета, кожен з яких важливий і незамінний.

Як працює вакуумна пакувальна машина?

Хоча існує кілька типів вакуумних пакувальних машин з різним ступенем автоматизації та продуктивності, основний робочий процес схожий. Основний процес вакуумного пакування включає в себе вакуумну систему (вакуумний насос), вакуумний пакет (попередньо виготовлений або термоформований) і систему термозварювання.

Першим кроком є поміщення продуктів харчування у вакуумні пакети. Переконайтеся, що зона лінії термозварювання чиста і не містить олії, води або залишків їжі.

Другий етап здійснюється всередині вакуумної камери. Вакуумні пакети з харчовими продуктами всередині транспортуються у вакуумну камеру, потім вакуумна камера закривається без протікання. Вакуумна система починає працювати, вакуумний насос відсмоктує все повітря з вакуумної камери, включно з повітрям усередині вакуумних пакетів.

Третій етап: термозварювання, також виконується всередині вакуумної камери, що забезпечує відсутність витоку повітря, що важливо для підтримки вакууму всередині вакуумних пакетів.

Переваги вакуумного пакування

У вакуумному пакуванні продукт герметично запаковується у вакуумний пакет з низькою проникністю для кисню, а повітря всередині повністю відкачане. Вакуумна упаковка пропонує різні переваги для пакування та зберігання харчових продуктів.

Більш тривалий термін зберігання. Вакуумна упаковка вбиває і пригнічує ріст аеробних бактерій, зводить до мінімуму шкідливі окислювальні реагенти в продуктах під час зберігання. Завдяки методу стерилізації та низькотемпературному замороженому зберіганню термін придатності харчових продуктів може бути збільшений до 24 місяців.
Низький ризик забруднення після пастеризації. Харчові продукти герметично запечатуються в поліетиленові пакети або банки, щоб уникнути будь-якого ризику витоку повітря або води.

Продукти харчування у вакуумній упаковці прості у використанні. Їх можна легко складати в картонні коробки, штабелювати або переміщати, оскільки кожна одиниця добре упакована.

Вакуумні пакувальники діють як бар'єр проти кисню і пари, а також стійкі до масел і хімічних речовин, що захищає харчові продукти від небезпечного забруднення.

Зберігає якість харчових продуктів, запобігає зміні смаку та кольору.
Вакуумна упаковка запобігає пригоранню харчових продуктів, що зберігаються в морозильних камерах. Пригорання в морозильній камері псує смак і текстуру їжі, якщо вона піддається впливу повітря без будь-якого захисту. Вакуумна упаковка може допомогти захистити продукти від опіків під час заморожування і зневоднення, оскільки повітря не вступає в контакт із кристалами води навколо продуктів.

Термін придатності харчових продуктів у вакуумній упаковці

Вакуумна упаковка може подовжити термін зберігання харчових продуктів у 3-5 разів довше, ніж продукти без вакуумного пакування, за умови, що харчові продукти належним чином оброблені до і після вакуумного пакування.

Однокамерна вакуумна пакувальна машина

Однокамерна вакуумна пакувальна машина, тобто вакуумна пакувальна машина тільки з однією вакуумною камерою. Обмежена кількістю вакуумних камер, ефективність роботи однокамерної вакуумної пакувальної машини низька. Зазвичай час всмоктування становить 20-25 секунд, близько 2 циклів на хвилину.

Зверніть увагу, що однокамерна вакуумна пакувальна машина не означає, що це невелика вакуумна пакувальна машина. Насправді, залежно від розміру продукту.

Двокамерна вакуумна пакувальна машина

Двокамерна вакуумна пакувальна машина, згідно зі своєю назвою, являє собою вакуумну пакувальну машину з 2 вакуумними камерами. Строго кажучи, є два робочі столи і одна кришка вакуумної камери, але кришку вакуумної камери можна повертати вліво і вправо, щоб по черзі закрити два робочі столи, щоб сформувати дві вакуумні камери, які працюють по черзі.

Вакуумна пакувальна машина безперервної дії стрічкового типу

Якщо для вакуумного пакування потрібна середня або висока продуктивність, а розмір продукту не дуже великий, вакуумна пакувальна машина безперервної дії зі стрічкою, безумовно, є найкращим вибором. Вибір одинарної та подвійної запаювальних планок підходить для пакування продуктів різної довжини, а конвеєрна стрічка для харчових продуктів може швидко передавати готову упаковку в приймальний кошик або загальну конвеєрну стрічку для транспортування на стадію картонування.

Відповідно до характеристик різних продуктів і вимог клієнтів, автоматична термоформувальна вакуумна пакувальна машина може бути оснащена автоматичним обладнанням для наповнення, струменевими принтерами тощо, щоб забезпечити виробництво повністю автоматичної автоматичної вакуумної упаковки, забезпечити якість і скоротити трудовитрати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 38)
Попередня новина: Як зробити прикрасу з ...
Наступна новина: Заземление: важность ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
damir_02 - 23.06.23

Так, досить цікава стаття.