Рукоділля 2023: вибирай свій напрямок

Рукоділля 2023: вибирай свій напрямок

24.06.23 01:07 0 418

Дивно уявляти рукоділля як пережиток давнини або сумне розвага для наших бабусь. Адже, незважаючи на те, що час йде, інтерес до ручної роботи не згасає, а тільки зростає. Ті, хто стежить за модою, напевно звернули увагу на те, що підкреслено рукотворні речі, декор і деталі зараз актуальні як ніколи. В'язання та вишивка, аплікація і макраме — поговоримо докладніше про сучасні рукодільних трендах в моді і про те, як їх можна використовувати при створенні або декоруванні одягу та аксесуарів. А якщо вам ніде купити все необхідне для створення нового шедевра, рекомендую улюблений магазин товарів для творчості та рукоділля. Ви можете вибрати і замовити все необхідне онлайн.

Тренди в рукоділлі 2023

  • Почнемо з в'язання, причому, з в'язання спицями. Гладкий, петелька до петельки, бездоганний машинний трикотаж, звичайно, не вийшов з моди — але зараз в числі трендів і велика, максимально нагадує ручну, або насправді Ручна в'язка. Це можуть бути як традиційні светри, джемпери, кардигани, шапки і шарфи, так і більш незвичайні речі, наприклад, сумки грубої в'язки.
  • Макраме. Основна сфера використання плетіння в техніці макраме-це, звичайно, створення аксесуарів. В першу чергу це пояси і сумки: до літнього сезону можна створити актуальні і незвичайні речі!
  • Вишивка. У колекціях прет-а-порте і мас-маркеті для прикраси речей частіше зустрічається машинна вишивка. Але, створюючи власне унікальний виріб, ви можете використовувати і ручну. Так чи інакше, вишивають сьогодні на самих різних речах, від блузок і топів до сумок і світшотів.
  • Бісер, намистини та інший декор. Знову актуально і прикраса одягу і аксесуарів намистинами, бісером, стразами, паєтками і так далі. Якщо вам подобається така обробка, ви можете продумати подібний декор для виробу, яке збираєтеся шити або в'язати своїми руками, або прикрасити вже готову річ.
  • Аплікації та нашивки. Яскраві, помітні і привертають увагу — такі аплікації і нашивки сьогодні найчастіше вибирають дизайнери для прикраси одягу. Навіть одна така деталь здатна досить радикально змінити настрій речі, та й всього комплекту, складеного з нею, — що говорити про декілька! До речі, нашивки і аплікації можуть грати не тільки роль декору: з їх допомогою можна відремонтувати одяг.

Апсайклінг-нове життя для старих речей

Апсайклінг, або переробка речей зі створенням чогось нового продовжує залишатися актуальною тенденцією. Зшити з двох або трьох непотрібних джинсів нову пару, зібрати полотно в стилі печворк для створення куртки або сумки, «скласти» плаття, штани або спідницю з різних тканин — апсайклінг відкриває найширші горизонти для швейних імпровізацій!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 38)
Попередня новина: Плюсы и минусы работы ...
Наступна новина: Що подарувати військовому ...

КОМЕНТАРІ