У Рівненській області прокуратура відстояла право дітей з числа ВПО на безкоштовне харчування

У Рівненській області прокуратура відстояла право дітей з числа ВПО на безкоштовне харчування

28.06.23 11:10 0 153
У дитсадку, школі чи іншому закладі освіти кожна дитина проводить значну частину дня, тому дуже важливою є організація щоденного харчування.

Законодавство визначає категорії дітей, які мають право на безоплатне харчування, серед яких діти з числа внутрішньо переміщених осіб та діти, які постраждали внаслідок війни.

Водночас, на місцях вказані вимоги законодавства дотримуються не завжди, оскільки органи місцевого самоврядування не приймають відповідні рішення та не передбачають кошти з бюджету на їх реалізацію.

Зокрема, прокурорами встановлено, що Старосільською сільською радою, Сарненського району, не забезпечено дітей з числа внутрішньо переміщених осіб безкоштовним харчуванням у навчальних закладах громади. А тому Сарненською окружною прокуратурою пред'явлено відповідний позов зобов'язального характеру.

Під час розгляду справи Рівненським окружним адміністративним судом провадження у справі закрито, у зв'язку з добровільним виконанням сільською радою вимог прокурора.

Таким чином вдалось поновити права дітей вказаної категорії, які проживають у громаді.

Питання щодо забезпечення належного захисту і дотримання прав та інтересів дітей перебуває на постійному контролі обласної прокуратури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі 28 червня ...
Наступна новина: Тернопіль: 24-25 червня на ...

КОМЕНТАРІ