Судитимуть жителя Вараша,який підтримував та виправдовував злочини окупантів в Україні

Судитимуть жителя Вараша,який підтримував та виправдовував злочини окупантів в Україні

28.06.23 11:46 0 169
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом виправдовування збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що уродженець Луганщини, який вже багато років живе у Вараші, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники» систематично висловлював свої антиукраїнські погляди і свідомо та цілеспрямовано поширював матеріали російської пропаганди, у яких міститься глорифікація осіб, котрі здійснюють збройну агресію російської федерації проти України.

Крім того, будучи учасником російських груп у соцмережі, обвинувачений підтримував так звану «СВО», а також визнавав правомірними звірства армії рф.

У ході обшуків за місцем проживання прихильника «руського міру» правоохоронці вилучили мобільний телефон, який використовувався обвинуваченим для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано до Кузнецовського міського суду Рівненської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

З початку повномасштабного вторгнення на Рівненщині виявили вже 40 глорифікантів, які виправдовують і підтримують дії агресора. Щодо 23 з них обвинувальні акти вже скеровано до суду. За цей час ухвалено 18 вироків у цій категорії справ.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на шести ...

КОМЕНТАРІ