У Рівненській області прокуратура в апеляції відстояла позицію щодо скасування ряду рішень стосовно незаконної бази відпочинку

У Рівненській області прокуратура в апеляції відстояла позицію щодо скасування ряду рішень стосовно незаконної бази відпочинку

28.06.23 11:41 0 156
Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокурора щодо наявності підстав для визнання незаконними та скасуваня рішень виконкому Заборольської сільської ради, державного реєстратора, залишивши в силі рішення суду першої інстанції про задоволення позову окружної прокуратури.

Йдеться про реєстрацію та присвоєння поштової адреси приміщенню їдальні у с. Боянівка, Рівненського району.

На підставі рішення виконкому Заборольської сільської ради 2016 року державним реєстратором внесено зміни щодо речових прав товариства на об'єкт нерухомості в частині його площі, адреси та місця розташування.

Проте, земельна ділянка передавалась в оренду без жодних споруд, і ніяких погоджень на їх зведення орендодавець не надавав. А відтак і їдальня, і 54 альтанки, які пізніше з'явились на земельній ділянці, збудовані незаконно.

Також, прокурори виявили суперечності між заявленими та зареєстрованими речовими правами на нерухоме майно, що також є підставою для скасування реєстрації.

Задля усунення порушень прокуратура і звернулась до суду. Спочатку господарський суд Рівненської області, а тепер і Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 27 червня до наших ...
Наступна новина: У Тернопільській школі №13 ...

КОМЕНТАРІ