У Рівненській області до 5 років ув’язнення загрожує експосадовцю УКБ за службову недбалість зі збитками у 330 тис. грн

У Рівненській області до 5 років ув’язнення загрожує експосадовцю УКБ за службову недбалість зі збитками у 330 тис. грн

30.06.23 11:04 0 166
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця УКБ Рівного. Його обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремої юридичної особи (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що у 2016 році, під час реконструкції стадіону в обласному центрі, між УКБ та приватним підприємством укладено договір підряду на виготовлення проектно-кошторисної документації. Загальна вартість робіт – майже 1,5 млн грн.

Проте, коли на основі цієї документації розпочали будівельні роботи – виявили помилки та невідповідності, які потребували коригування. Тоді посадовець УКБ, проявивши злочинну недбалість, уклав ще один договір на коригування проєктної документації, але вже з іншою фірмою. За свою роботу це підприємство отримало ще 330 тис. грн бюджетних коштів. Хоча ці недоліки, згідно з договором, фірма-проєктант мала б усувати безкоштовно, або відшкодувати вартість цих робіт іншому підряднику.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заработайте в Израиле: ...
Наступна новина: У Тернополі відбулися ...

КОМЕНТАРІ