У Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 27-ої річниці Конституції України

У Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 27-ої річниці Конституції України

30.06.23 11:09 0 293
28 червня на Театральному майдані Тернополя відбулися урочистості та покладання квітів до меморіалу Незалежності з нагоди відзначення 27-ої річниці з дня ухвалення Конституції України.

Це єдине державне свято, що закріплене в самій Конституції, і другий рік поспіль Україна відзначає його в умовах воєнного стану, у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії.

Під час заходу секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак вручив подяки, нагородні знаки і цінні подарунки тернопільським військовослужбовцям.

«Конституція – це мирська Біблія, яка визначає те, що Україна є незалежною, суверенною, правовою державою, а українцям гарантується дотримання всіх прав та свобод. Життя людини, її безпека та здоров’я є найбільшою цінністю, - відзначає Ігор Гірчак. - На жаль, наш тисячолітній московський ворог намагається відібрати нашу землю, знищити народ і мову. У цій боротьбі ми об’єдналися заради захисту держави і на фронті, і в тилу. Військовослужбовці на передовій роблять все можливе, щоб захистити право кожного з нас бути вільними та незалежними. Віримо в те, що наш Конституція буде діяти від Луганська до Ужгорода, від Славутича до Севастополя. Бажаю усім нам стійкості, витримки, незламності і якнайшвидшої Перемоги».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Творча медіа-майстерня ...

КОМЕНТАРІ