У Рівненській області у Вараському районі викрили чотирьох бурштинових старателів

У Рівненській області у Вараському районі викрили чотирьох бурштинових старателів

02.07.23 08:07 0 184
За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом незаконного видобування, придбання та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України), викрито групу осіб з числа жителів Володимирця, які налагодили схему незаконного видобутку «сонячного» каміння.

Зокрема, 29 червня в ході комплексу слідчих дій на «клондайках» в урочищі, що розташоване на землях Володимирецької територіальної громади, правоохоронці виявили 4 старателів безпосередньо під час незаконного промислу.

Крім того, в ході обшуків у фігурантів провадження вилучено бурштин, мотопомпу кустарного виробництва та інше обладнання для незаконного видобування «сонячного» каміння.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, тривають слідчі дії. Призначено судову гемологічну експертизу каміння.

Досудове розслідування проводять працівники СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Современные методики ...
Наступна новина: 30 червня введено в обіг ...

КОМЕНТАРІ