Огляд Momentum True Wireless 3: новий дизайн та старий звук 

Огляд Momentum True Wireless 3: новий дизайн та старий звук 

03.07.23 11:18 5 882

Momentum — це лінійка преміальних навушників Sennheiser, перша модель яких вийшла понад 10 років тому. Спочатку вони були повнорозмірними дротовими, але з часом дріт зник, а вже у 2019 році вийшли перші TWS від бренду. Попри всі свої недоліки, вони привернули увагу прихильників як Sennheiser, так і якісного звуку. Пізніше вийшло друге покоління, яке було помітно кращим та отримало купу нових функцій. Вони декілька років були в списку кращих бездротових навушників.

6356d3089ff3e.jpeg

Водночас на ринку з’явилося безліч пристроїв, які мали кращі характеристики та ширші можливості. Тож у травні 2022 року вийшли Momentum True Wireless 3, а ще через пів року й Momentum 4. І хоча вже можна знайти достатньо оглядів повнорозмірних безпровідних навушників Sennheiser Momentum 4, у цій статті розглянемо саме третє покоління повністю бездротових навушників.

Оновлений дизайн

Розробляючи дизайн Momentum True Wireless 3, Sennheiser піддивилася деякі елементи в бюджетній лінійці CX. З корпусу навушників зникла металева лицьова панель, і тепер вони цілком виконані із матового пластику, стійкого до відбитків пальців. Попри більші розміри, вони зручно сидять у вухах, якщо правильно підібрати амбушури. Також на корпусі з’явилося місце для додаткових насадок. Вони ще краще закріплюють навушники у вухах, завдяки чому в них зручно займатися спортом.

Сам кейс також зазнав змін. Тканинне покриття нікуди не зникло, але зарядний порт Type-C тепер розміщується на передній його частині. Тут знаходиться й індикатор заряду батареї. Також у нього трохи менші розміри за кейс другого покоління.

Технічні характеристики

За звучання у Momentum True Wireless 3 відповідають фірмові 7-мм динаміки True Response. Вони ж були і в другому поколінні. DSD-процесори теж майже ті самі, але тепер у них є підтримання кодеку aptX Adaptive. Водночас кожен навушник містить по 3 мікрофони. Окрім кращої якості передачі голосу, вони також покращили роботу шумозаглушення, яке стало адаптивним і підлаштовується під навколишні звуки. Воно добре показує себе в гучних місцях, але майже повністю неефективне під час вітру. Для мінімізації його шуму є спеціальний режим «антивітер». Ще в новинці чудово реалізований «прозорий режим».

Momentum True Wireless 3 працюють до 7 годин від одного заряду, а кейс дає змогу отримати ще 3 повних сеанси. Їхня автономність у порівнянні з минулим поколінням не змінилася, але тепер навушники підтримують бездротову зарядку Qi. Для надійного з’єднання використовується протокол Bluetooth 5.2.

Звучання

Однакові драйвери відіграли свою роль, через що звучання Momentum True Wireless 3 не надто відрізняється від того, що було в другого покоління. Загалом звук став більш рівним та дзвінким, втративши колишню м’якість. Momentum True Wireless 2 мали V-подібне звучання, яке давало вибухові баси. Нове покоління має суббаси на тому ж рівні, що й мідбас, що робить звучання глибшим та об’ємним. Середні частоти трохи провалені, але не ховаються за НЧ.

6356d327dfb70.jpeg

Високі частоти стали рівнішими та гарно зчитуються. У них немає зайвої різкості чи сибілянтів, які заважають спокійному прослуховуванню музики. Вони також додають у пісні повітря та об’єм, але в деяких моментах їм не вистачає натуральності у звучанні тарілок та перкусії, хоч це й не критично. Покращилася в новому поколінні й сцена. Вона й раніше була ледь не еталонною у своєму класі, а тепер стала ще більш просторою та широкою. У ній добре чутно окремі групи інструментів.

Окремим плюсом є універсальність Momentum True Wireless 3. Вони всеїдні до жанрів, але в разі чого їхнє звучання можна змінити в еквалайзері у фірмовому застосунку Smart Control. Також там є функція «Soundcheck», яка дає змогу навушникам самостійно підлаштовуватися під вподобання слухача.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 52)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Azureqissqissa - 03.07.23

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт

аватар країна
anton_alexandro - 03.07.23

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)

аватар країна
Tatarena085 - 26.10.22

хорошая идея.

аватар країна
vitly - 26.10.22

Невероятно!

аватар країна
irrinochka77 - 26.10.22

новина послав по інету.