На Рівненщині викрили 4 нарколабораторії

На Рівненщині викрили 4 нарколабораторії

03.07.23 15:43 0 219
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виробництва, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України).

Фігурантами провадження є 8 жителів Рівного та Рівненського району. У них проведено ряд санкціонованих обшуків, у ході яких правоохоронці викрили та припинили діяльність 4 нарколабораторій із виробництва метамфетаміну.

Під час слідчих дій виявлено та вилучено обладнання для виробництва наркотичних засобів, 400 грам вже готового метамфетаміну (а це близько 1600 доз), 5 кг прекурсорів, 60 л спирту з псевдоефедрином, близько 2 кг речовини, схожої на марихуану, 3 кг фосфору, понад 13 тис. таблеток невідомого походження та інші заборонені речовини, а також більше 300 тис. грн у різній валюті, 49 банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, зброю та боєприпаси.

Трьом особам вже повідомлено про підозру. Двоє з них і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців та притягалися до відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. Згідно з рішенням слідчого судді підозрювані перебуватимуть під вартою.

Наразі призначено ряд необхідних судових експертиз вилученого майна, після їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозри іншим особам. Встановлюються також шляхи надходження заборонених речовин та канали їх розповсюдження.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как уберечь зимние ...

КОМЕНТАРІ