Кілька порад щодо вибору сонцезахисних окулярів

Кілька порад щодо вибору сонцезахисних окулярів

06.07.23 10:24 0 188

Якщо купівля сонцезахисних окулярів має залишатися задоволенням, необхідна порада. Лінзи, захист, оправи, колір. З veis.com.ua ви знайдете сонцезахисні окуляри, які вам потрібні!

Правильний вибір лінз для окулярів

Найкраще вибирати скло, здатне:

  • Перешкоджати проходженню ультрафіолетових (УФ) променів
  • Дотримуватися кольору якомога точніше
  • Мати хорошу оптичну якість

Обираючи сонцезахисні окуляри, переконайтеся, що вони мають маркування СЕ і ступінь захисту від 0 до 4. Існує кілька типів фільтрувального скла: мінеральне (мало дряпається, але чутливе до ударів) і органічне (легке й ударостійке). Деяким може бути корисною обробка: антивідблискова, фотохромна (що затемнює світлом), кольорова, дзеркальна...

Темні окуляри не обов'язково найефективніші

Навіть якщо моді часто віддається перевага, слід вжити певних запобіжних заходів, перш ніж піддаватися імпульсивним покупкам. Будьте уважні, щоб бути впевненим у якості своїх сонцезахисних окулярів, недостатньо вибрати дуже темний відтінок. Якість фільтрації шкідливих променів - це перший елемент, який необхідно перевірити. Таким чином, деякі прозорі коригувальні лінзи можуть виявитися досить захисними.

Правильний вибір SPF

Категорія захисту варіюється від 0 до 4. Що вищий індекс, то більше він знижує інтенсивність світла.

  • Лінзи сонцезахисних окулярів категорії 0 являють собою естетично комфортні окуляри, вони забезпечують дуже невеликий захист від УФ-випромінювання;
  • Фільтрувальні сонцезахисні лінзи категорії 1 рекомендують в умовах слабкого сонячного світла;
  • Лінзи сонцезахисних окулярів категорії 2 підходять для середнього сонячного світла;
  • Сонцезахисні лінзи категорії 3 ідеально підходять для класичних ситуацій із сильним сонячним світлом: море, гори, зимові види спорту...;
  • Лінзи сонцезахисних окулярів категорії 4 - найпотужніші фільтри: вони підходять для екстремальної освітленості, коли сонце відбивається в снігу (альпінізм, льодовики тощо).

Особливі запобіжні заходи для дітей

Захист очей має бути ідеальним, особливо для дітей. Очі дітей, особливо зовсім маленьких, більш світлопроникні, ніж очі дорослих. До свого першого дня народження сітківка отримує 90 % променів UVA і понад 50 % променів UVB. До 12 років 60% UVA і 25% UVB. Через 25 років ці кількості УФ-випромінювання зменшуються і зупиняються кришталиком.

Остерігайтеся кольорових окулярів

З модою на кольорові окуляри важливо вжити кілька запобіжних заходів, чи то якість фільтрації, чи то використання цього обладнання. Тому перевірте маркування CE і категорії захисту. Нарешті, зверніть увагу, що рожеві або блакитні лінзи, серед іншого, змінюють сприйняття кольорів, що може дратувати під час водіння автомобіля.

Обирайте окуляри за формою обличчя

Як і будь-який модний аксесуар, вибір сонцезахисних окулярів дає змогу проявити певну індивідуальність. Проте, залежно від форми вашого обличчя, кілька порад допоможуть вам уникнути деяких розчарувань.

  • Таким чином, для круглих облич є вибір між акцентуванням за допомогою круглих форм або корекцією за допомогою геометричних, незграбних і витягнутих форм;
  • Для квадратних облич акцент може бути заснований на геометричних формах або навпаки пом'якшений овальними формами;
  • Для прямокутних облич овальні форми допомагають розширити обличчя. Для овального обличчя можливо все!

Виберіть правильне кріплення

Деякі оптики, не вагаючись, дадуть вам пораду залежно від кольору ваших очей або волосся. Незважаючи на ці загальні риси, купівля сонцезахисних окулярів, як і раніше, залишається особистим вибором. Для блакитних очей віддайте перевагу блакитній або сріблястій оправі. Для зелених очей рекомендується сіра оправа. Для карих очей обов'язково спробуйте бежевий і його відтінки. Для чорних очей дуже естетичний результат дасть бежевий, рожевий або чорний колір.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 22)
Попередня новина: З 5 липня у Тернополі на ...
Наступна новина: У Тернопільській міській ...

КОМЕНТАРІ